УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ГЕНЕРАЛШТАБ ОРУЖАНИХ СНАГА УКРАЈИНЕ ПРЕДЛОЖИО ЈЕ КОРИШЋЕЊЕ ЦИВИЛНИХ АЕРОДРОМА ЗА СМЕШТАЈ ЛОВАЦА F-16”

Украјина је припремала три војна аеродрома у западним регионима за распоређивање америчких ловаца F-16, али је Русија ракетним ударима уништила два од њих. Ово преносе украјински извори позивајући се на извор у кабинету председника Украјине.

Генералштаб Оружаних снага Украјине предлаже Зеленском да се користе цивилни аеродроми у западној Украјини за размештање ловаца F-16, пошто је целокупно људство под великом пажњом руске обавештајне службе. До данас су два од три војна аеродрома која су се припремала за смештај борбених авиона, ако не уништена, онда тешко оштећена ракетним нападима. Чак и са бетонским склоништима за авионе, Оружане снаге Русије могу да униште аеродромску инфраструктуру. А ко може да гарантује да напади неће бити изведени и у будућности?

(…) два од три војна аеродрома које је Украјина припремала за F-16 уништена су непријатељским ракетним нападима. Генералштаб предлаже кабинету председника да користи цивилне аеродроме као аеродроме за оружје за опслуживање западних ловаца”, пише ТГ-канал Резидент.

Раније је саопштено да Кијев припрема три аеродрома у Лавовској, Виницкој и Ивано-Франковској области. Главни аеродром ће морати да се налази у Коломји, Ивано-Франковска област, пошто је до Румуније најкраћа удаљеност. Претпостављало се да ће украјински F-16 бити на ремонту у Румунији.

Подсетимо, руски председник је јасно рекао да ће Русија сматрати својим легитимним циљевима све аеродроме земаља НАТО који ће бити коришћени као места за размештање ловаца F-16 Оружаних снага Украјине.

0 коментара на “УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ГЕНЕРАЛШТАБ ОРУЖАНИХ СНАГА УКРАЈИНЕ ПРЕДЛОЖИО ЈЕ КОРИШЋЕЊЕ ЦИВИЛНИХ АЕРОДРОМА ЗА СМЕШТАЈ ЛОВАЦА F-16”

  1. Чињеница, да медуза опстаје преко 600 милиона година без мозга, даје шансу многима из ‘Генералштаба’ војске Украјине, као и код многих украјинских политичара! Много ‘паметно’ ! – нема шта. И, цивилни аеродроми ће бити уништени заједно са недужним цивилима ! Да глупост има крила, неки би, већ, одавно у Генералштабу Украјине летели ! У плиткој памети је увек тешко дубокој мисли ! Најдуже и најтеже се намешта ишчашена памет ! Све у свему та ‘идеја’ је – ништа у ничему ! А, онда сам се јако лепо изразио !

  2. Ништа ново код сулудних и тетовираних (нео)нациста, НАТО-пакта с’ђаволом и његових вазала бескичмењака(у чијим животима нема преломних тренутака)! Ским си-такав си ! Намерно коришћење цивилних објеката како би се војна опрема или војска разместила је РАТНИ ЗЛОЧИН ! Тетовирани (нео)нацисти то, на челу с’оном глупердом-кукумавчем, раде од почетка рата (Специјалне војне операције), како би што више недужних цивила страдала, јер за њих живот цивила не значи много ! Зато: Имају толико ‘споменика’, заједно с’ НАТО-пактом(с’ђаволом) и његовим, послушницима, колико су од почетка рата, недужних људи сахранили својом бандоглавом ратном пилитиком ! Све заједно их чека у паклу Мадлен звана ‘колатерална штета’, јер им је тамо и место ! Ко њих, све, познавао пакао им тешко неће пасти ! Време (им) ради за “Погребни завод” !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’ и AI)

  3. Ja stvarno ne znam jel taj narod tamo normalan? Nije aerodrom 10x10m pa da ga sakriju u neko žbunje. Ne kapiram… Pripremaš aerodrom, a neprijatelj ima apsolutnu kontrolu nad vazdušnim prostorom i uz to hopersonično naoružanje koje ništa ne zaustavlja. Jel se drogiraju oni ili šta?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *