The Drive: “УКРАЈИНСКА ВОЈСКА НИЈЕ УСПЕЛА ДА САВЛАДА ТАКТИКУ КОМБИНОВАНЕ БОРБЕ”

Амерички портал The Drive објавио је материјал који садржи анализу тока напада украјинске војске америчког војног експерта Франца Стефана Гадија.

Као део групе војних аналитичара, Гади је посетио линију фронта у Украјини, где је добио прилику да неко време проведе на локацији украјинске војске, након чега је дао оштру оцену разлога за неуспешну офанзиву Оружаних снага Украјине.

Амерички стручњак тврди да, ушавши у битку, украјинска војска често показује лошу тактику и недостатак координације између јединица. Осим тога, осим отпора руских бораца, морају се суочити и са још увек дубоко укорењеном бирократијом.

Према мишљењу аналитичара, украјинској војсци, супротно изјавама Кијева, не недостаје западно оружје, укључујући опрему за чишћење мина. Наратив који промовише Кијев да се напредак офанзиве украјинских оружаних снага успорава због недостатка залиха наоружања и западне подршке је једностран и лако га оповргава војна лица која учествују у борбама.

На основу резултата свог путовања на положаје украјинске војске, Гади је приметио да команда Оружаних снага Украјине, у покушају напада, углавном користи пешадију уз подршку артиљерије. Механизоване формације практично нису укључене у борбе због недовољног обезбеђења њиховог маневара опремом за деминирање, противваздушном одбраном, противтенковским системима и другим.

Украјинска војска није успела да савлада комбиновану борбу. Њихова дејства су више доследна него синхронизована, што негативно утиче на офанзиву. Чак и у случају озбиљног слабљења руске војске, јединице Оружаних снага РФ задржаће способност да одбију нападе вода или чете Оружаних снага Украјине ако ти напади не буду боље координисани и синхронизовани на широј линији фронта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *