TЕНКИСТИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ НА Т-72МС ИЗВЕЛИ ОБУКУ НА СТРЕЛИШТУ “ОРЕШАЦ” КОД ВРШЦА


Припадници батаљона наоружаног тенковима Т-72МС, који ове недеље реализују обуку у теренским условима, извршили су кондициона гађања на аутоматизованом стрелишту „Орешац“ код Вршца.

Током вишедневних активности на полигону, посаде тенкова су увежбавале борбени рад и решавале ватрене задатке у дневним и ноћним условима у складу са задатим тактичким претпоставкама.

Фото: Министарство одбране Србије

Тежиште је било на додатном оспособљавању младих старешина и професионалних војника који су у претходном периоду примили дужност у јединици, а врлодобри и одлични резултати постигнути на гађањима најбоље говоре о квалитету реализоване обуке и увежбаности посада за реализацију додељених задатака.

Фото: Министарство одбране Србије

Кондициона гађања у оклопним јединицама Војске Србије представљају важан корак у припреми за бојева гађања и учешће на тактичким вежбама, а њихова успешна реализација доприноси очувању и унапређењу оспособљености професионалног састава и укупне борбене готовости јединице.

Тенковски батаљон Т-72М је организациона јединица Копнене војске опремљена најсавременијим тенковима на употреби у Војсци Србије. Намењен је за извођење оклопних и противоклопних дејстава у борбеним операцијама, самостално и у садејству са другим јединицама.

Фото: Министарство одбране Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *