СТИГЛА ЈЕ НОВА СЕРИЈА ЛОВАЦА СУ-35С

Ваздушно-космичке снаге Русије добиле су нову серију нових вишенаменских ловаца Су-35С, а испорука је обављена на аеродрому Комсомолск на Амуру ваздухопловног завода по имену Ј. А. Гагарин. Ово је саопштила прес служба државне корпорације Ростек.

Наредна, већ четврта серија ловаца Су-35С ове године, предата је војсци. Како су нагласили у Уједињеној авио-производној корпорацији, сви авиони су прошли неопходна земаљска и летачка испитивања и потпуно су спремни за употребу. Опрема је пребачена на аеродром произвођача, тренутно су ловци већ на сталним местима размештаја, долетевши из Комсомолска на Амуру.

Колико је бораца пребачено у војску, не открива се, опрема је испоручена у оквиру државне одбрамбене наруџбе. Истиче се да ова серија није последња у овој години, биће их још. Фабрика авиона је достигла високу стопу склапања авиона.

“Наши произвођачи авиона постигли су добре стопе производње борбених авиона и благовремено их испоручују Ваздушно-космичким снагама Русије. Ово није последња испорука ваздухопловних комплекса у овој години. Су-35С је један од главних ловаца у служби руске војске и има заслужен успех”, рекао је први заменик шефа Ростека Владимир Артјаков.

Подсетимо, Ваздушно-космичке снаге Русије добиле су претходну серију ловаца Су-35С и Су-57 крајем септембра. Тренутно су авиони следеће фазе у високом степену склапања у радионицама КнААЗ. Ловац Су-35С је главни борбени авион ловачке авијације у зони Северног војног округа, заједно са Су-30СМ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *