Састанак министра Вучевића са новоименованим амбасадором Кине Ли Мингом

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас са новоименованим амбасадором Народне Републике Кине у Републици Србији Ли Мингом.

Министар Вучевић, том приликом, изразио је изузетну захвалност на безрезервној подршци коју Кина пружа очувању суверенитета и територијалног интегритета Републике Србије. Како је истакао, став Кине по питању Косова и Метохије увек је био искрен, принципијелан и безуслован, што је доказ искреног пријатељства две земље.

Министар одбране је истакао да је дугорочно стратешко опредељење Србије да води самосталну и независну спољну политику. Влада Републике Србије, додао је министар Вучевић, упркос свим изазовима, наставиће да води одговорну политику мира и сарадње и остаје посвећена поштовању међународног права и пуној примени до сада постигнутих споразума.

Амбасадор Ли Минг захвалио је министру Вучевићу на гостопримству и прилици да се упознају на почетку своје дужности амбасадора у пријатељској Србији. Како је навео, Министарство одбране Републике Србије једно је од првих министарстава које је изабрао за посету, што је снажан доказ нивоа и значаја сарадње две земље у области одбране.

Амбасадор Кине нагласио је да су резултати које су претходна два амбасадора остварили на пољу билатералне сарадње изванредни, те да ће се потрудити да сарадњу унапреди и да јој током свог мандата да нову енергију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *