РУСКИ ЛОВЦИ ОБОРИЛИ СУ-27 У КОЈЕМ ЈЕ ЛЕТЕО ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ УКРАЈИНСКИХ ПИЛОТА ПОТПУКОВНИК ДЕНИС ВАСИЉУК

У украјинском медијском простору појавила се читуља потпуковнику Денису Васиљуку. Денис је важио за једног од најбољих пилота украјинског ваздухопловства и служио је у 831. бригади тактичке авијације Оружаних снага Украјине.

Наводи се да је потпуковник био вишеструки носилац украјинског ордена за храброст. Вероватно је више пута учествовао у успешним мисијама, будући да је добио такве награде.

Познато је да је авион Су-27, којим је управљао Васиљук, оборен приликом напада на земаљске циљеве. Том приликом, борбени авион Ваздушно-космичких снага Руске Федерације испалио је ракету ваздух-ваздух Р-37М великог домета и оборио авион.

Тако је у редовима украјинских оружаних снага један професионални пилот мање. С обзиром да је период обуке за војног пилота овог нивоа веома дуг, губитак за Оружане снаге Украјине је прилично значајан. Посебно с обзиром на општу ситуацију у украјинској војној авијацији – за више од две године ратних дејстава, украјинско ваздухопловство је изгубило значајан део летачког особља, укључујући и најискусније пилоте.

Број борбених авиона у украјинском ратном ваздухопловству такође се убрзано смањује. Истовремено, Запад још не жури да испоручи чак ни обећане авионе F-16, што због потребе за обуком пилота и земаљског техничког особља, као и тренутног недостатка одговарајуће аеродромске инфраструктуре.

0 коментара на “РУСКИ ЛОВЦИ ОБОРИЛИ СУ-27 У КОЈЕМ ЈЕ ЛЕТЕО ЈЕДАН ОД НАЈБОЉИХ УКРАЈИНСКИХ ПИЛОТА ПОТПУКОВНИК ДЕНИС ВАСИЉУК

  1. Ништа необично ! До сада је Војска Русије оборила најмање 600(шесто) авиона(велика већина су биле ‘донације’ бивших земаља Варшавског пакта) и скоро 300(триста) хеликоптера (већина, ‘донације’ из истих земаља) ! Ни одавно застарели ловци – кршеви “Ф-16″(‘Летећи мртвачки ковчези’ или ‘Мртвачки сандуци које лете’-зависи ко и како их ‘тепају’) им неће боље проћи ! Летење несрећних украјинских пилота је краткотрајна досада прекидана с’тренуцима страха – није ‘опасно’, само падање ! Што високо лети – ниско пада ! Ко високо лети – ниско спушта ! Што је више глава несрећних украјинских пилота у лету – то ће им на крају мање остати и на раменима ! Иначе, овај украјински пилот који је узалудно погинуо је још једна жртва сулудног зеленог ‘кукумавца и ‘антихриста’ ! Има толико ‘споменика’ колико је несрећних цивила и војника ‘сахранио’ својом глупом и неодговорном ратном пилитиком ! Док се он не скине, народ ће бити го и бос, остаће без вековна огњишта, а војници ће добити вечна ловишта ! Хвала му на свему што је до сада учинио за Украјинце ! Можда је он могао да уради и више, али напаћени народ више не би могао поднети! Судиће му Русија и у одсуству и пронаћи га ма где се сакрио ! Крајње је време да заувек оде на сметлиште(ђубриште) историје ! Ко њега познавао пакао му тешко пасти неће ! Чекаће га, многе из ‘Нацитерористичке-Организације’, САД-и(исте) и остале његове вазале послушне бескичмењаке (у чијим животима нема преломних тренутака) који су криви за овај непотребни рат против Русије, Руске федерације и ПРАВОСЛАВЉА – Мадлен звана ‘Колатерална штета’ у Паклу, где им је стварно и место ! И, тачка !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

  2. Oborili 600 aviona!? Oborili 300 helikoptera!?
    F-16 nikada nije bio sa atributom “mrtvački sanduk”…pobrkao si to sa starim F-104 koji to stvarno bio, obzirom koliko je pilota ubio..
    Imaš li podatke koliko je ruskih aviona i helikoptera oboreno do sada?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *