РУСКА ВОЈСКА ЈЕ И НОЋАС ИЗВЕЛА НАПАДЕ НА УКРАЈИНСКЕ ЦИЉЕВЕ

У ноћи 7. јуна, Оружане снаге Русије извеле су још једну серију комбинованих удара на украјинске циљеве недалеко од линије борбеног додира. Напад на циљеве украјинске војске почео је серијом напада на резерве украјинских снага у Харкову. Неколико возила са људством погођено је у зони обилазнице у Харкову. Уништено је и неколико комада опреме, укључујући и вучене хаубице америчке производње.

Такође, нападнут је и један од објеката у луци Иљичевск (која преименована у Черноморск) у Одеској области. Реч је, према последњим подацима, о објекту за претовар војног терета који у Украјину долази из земаља НАТО.

У Полтавској области догодила се серија експлозија. Тамо је прво идентификован, а затим уништен лансер система ПВО.

Дошло је до бројних експолозија и у Кијевској области током ноћи у петак. Пријављени су напади на војне циљеве на подручју града Белаја Церков. Према неким извештајима, ту су уништени и комплекс и састав јединице ПВО.

Серија напада, изведена је по положајима украјинске војске на југу Волчанска и у његовој околини. Тренутно је град заправо подељен на два дела, северни део контролишу Оружане снаге Русије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *