РУСКА ВОЈСКА ИЗВЕЛА НАПАДЕ ПО УКРАЈИНСКИМ ЦИЉЕВИМА У БОРОВОЈУ, ЈУЖНОМ ДЕЛУ ВОЛЧАНСКА И У КИЈЕВСКОЈ И ЧЕРКАСКОЈ ОБЛАСТИ

Руске оружане снаге су ноћу 28. маја извршиле нове нападе на украјинске војне циљеве и положаје у различитим регионима.

Дошло је до бројних експлозија у јужном делу Волчанска, Харкова и његовом предграђу. За уништавање украјинске војске и опреме, руске Ваздушно-космичке снаге су користиле, између осталог, ваздушне бомбе са универзалним модулима за планирање и корекцију. У самој Украјини, такво ударно оружје почело је да се назива „великом главобољом“ за трупе на линији фронта.

Према последњим подацима, погођене су концентрације људства јужно од реке Волчје, одакле су украјинске јединице дејствовале на северни део Волчанска, који су заузеле руске снаге. ФАБ-500 са УМПК претворио је положаје украјинских оружаних снага на низу територија у гомилу фрагмената бетона и арматуре помешаних са земљом.

Извршено је уништавање резервних јединица Оружаних снага Украјине у рејону Боровоја у Харковској области.

Експлозије у ноћи 28. маја догодиле су се стотинама километара од линије фронта – на објектима украјинске војске. Коришћене су беспилотне летелице камиказе типа Геран.

Украјинска страна тврди да је дошло до експлозија у области града Белаја Церков (Бела Црква), Кијевске области, као и у Черкаској области. Штета од пожара причињена је складиштима оружја, као и предузећима која се користе у војне сврхе – за производњу и поправку војне опреме и наоружања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *