РУСКА АВИЈАЦИЈА УНИШТИЛА ПРЕЛАЗ ПРЕКО РЕКЕ ОСКОЛ

Руске снаге су извршиле још једну серију напада на украјинске циљеве и положаје. Конкретно, наводи се да је бомбардер Ваздушно-космичких снага Русије уништио прелаз преко реке Оскол између насеља Осиново и Купјанск-Узловој (јужно од Купјанска). Овај прелаз су украјинске снаге активно користиле за пребацивање људства и војне опреме на десну обалу реке, где су Оружане снаге Русије водиле офанзивне операције.

Уништењем овог прелаза, претходно обновљеног од стране украјинске војске, значајно је закомпликован транспорт украјинских снага јужно од Купјанска.

Према последњим информацијама, коришћене су ваздушне бомбе са УМПК.

Руске трупе су такође удариле на јединице украјинских оружаних снага у Покровском рејону ДНР, где је генерал Сирски наредио пребацивање резерви за улазак у борбу „како би повратили изгубљене положаје на Кураховском и Авдејевском правцу“.

Неколико експлозија се догодило у мраку у Дњепропетровској области. Погођени су пунктови за размештање људства и војне технике у граду Павлограду. Према неким извештајима, уништена су возила која су превозила дронове у правцу линије борбеног контакта у Донбасу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *