РУСИ ТВРДЕ ДА ЊИХОВА АВИЈАЦИЈА ВИШЕ НЕ ДОЗВОЉАВА УКРАЈИНСКОЈ ЧАК НИ ДА ПОЛЕТИ СА АЕРОДРОМА

Тренутно авиони Ваздушно-космичких снага Русије, укључујући ловце Су-35С, решавају проблеме у правцу Авдејевке, спречавајући украјинску војну авијацију да чак и полети са аеродрома. Ово је саопштило Министарство одбране Руске Федерације.

Како се наводи у извештају војног ресора, вишенаменски ловци са контролисаним вектором потиска Су-35С Ваздушно-космичких снага Руске Федерације су на борбеном дежурству за прикривање дејства бомбардера, јуришних авиона и хеликоптера када нападају војне циљеве Оружаних снага Украјине.

Услед дејстава авиона Су-35С, украјинска авијација није у могућности да полети са матичних аеродрома. Сваки ваздушни циљ који покуша да полети бива одмах уништен од стране руских авиона.

Украјинска војска је раније више пута јављала да је ваздушна надмоћ Оружаних снага Русије један од главних разлога неуспеха украјинских Оружаних снага у низу области. Западни војни експерти су констатовали да чак ни испорука ловаца F-16 није неће да реши тренутну ситуацију, будући да Оружане снаге Русије имају знатну предност над Украјином у броју борбених авиона.

Сходно томе, испорука чак и неколико десетина авиона америчке или европске производње није у стању да поправи тренутну ситуацију у ваздуху, сматрају аналитичари. Стога би, у суштини, испорука ловаца у најављеним количинама био бесмислен.

0 коментара на “РУСИ ТВРДЕ ДА ЊИХОВА АВИЈАЦИЈА ВИШЕ НЕ ДОЗВОЉАВА УКРАЈИНСКОЈ ЧАК НИ ДА ПОЛЕТИ СА АЕРОДРОМА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *