РУСИ НАПАЛИ ПОЛОЖАЈЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ НА ДЕСНОЈ ОБАЛИ ДЊЕПРА КОРИСТЕЋИ ПЛАНИРАЈУЋЕ БОМБЕ ФАБ-1500М54, ФОТО

Ваздушно-космичке снаге Русије напале су мету на десној обали Дњепра користећи једрилицу ФАБ-1500М54. На интернету су се појавили снимци самог напада.

Важно је напоменути да се из украјинских извора појавила порука о употреби авионске бомбе од стране Руса опремљене универзалним модулом за планирање и корекцију (УМПК). Овај модул претвара бомбу која слободно пада у планирајућу бомбу.

Претходно је приказана фотографија нове муниције на носачима наоружања фронтовског бомбардера Су-34.

Фото: скриншот Avia Hub

На носу бомбе је постављен облога за смањење отпора ваздуха. Пре тога, тврди украјински аутор, руска авијација је већ користила мању муницију ФАБ-250 и ФАБ-500 са УМПК. Напомиње се да се поклопац кућишта ФАБ-1500 по изгледу разликује од сличног уређаја на ФАБ-250.

Фото: скриншот VK-канал

Експерт из Украјине напомиње да нема информацију о томе колико масовно руска одбрамбена индустрија производи УМПК за једну и по тону ваздушних бомби, као ни колико ефикасно делују. Али, судећи по горњим снимцима, они су већ почели да наносе штету Украјинцима.

Украјински експерт сумња да би уређај за техничко планирање могао да се прилагоди тако тешкој бомби. Али на крају ипак закључује да је Запад једноставно дужан да брзо одговори на појаву тешке планирајуће бомбе од стране Руса. Аутор наводи да Украјина треба хитно да обезбеди системе ПВО великог домета, ловце F-16 и ракете ATACMS великог домета.

0 коментара на “РУСИ НАПАЛИ ПОЛОЖАЈЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ НА ДЕСНОЈ ОБАЛИ ДЊЕПРА КОРИСТЕЋИ ПЛАНИРАЈУЋЕ БОМБЕ ФАБ-1500М54, ФОТО

  1. И, против такве нуклеарне велесиле са неограниченим енергетским ресурсима и наоружањем да се бори НАТО пакт, његови вазали послушни – бескичмењаци и украјински (нео)нацисти као њихова пешадија, која узалудно гине за туђе интересе?! На крају ће имати толико ‘споменика’, колико су људи сахранили својом сулудом и непромишљеном ратном политиком !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *