ПОЧЕЛЕ ЕГИПАТСКО-РУСКЕ ПОМОРСКЕ ВЕЖБЕ У СРЕДОЗЕМНОМ МОРУ

У Средоземном мору почиње заједничка руско-египатска поморска вежба, а у њој ће из Русије учествовати одред бродова Тихоокеанске флоте. Ово је саопштила прес служба Министарства одбране Русије.

Одред бродова Тихоокеанске флоте у саставу ракетне крстарице Гардијског реда Нахимова „Варјаг” и фрегате „Маршал Шапошњиков” напустио је луку Александрија, у коју су 12. јуна ушли руски бродови. Посаде су се након дужег боравка на мору одмарале три дана и упознале се са локалним знаменитостима.

“Одред ратних бродова Тихоокеанске флоте, који се састоји од ракетне крстарице Гардијског реда Нахимова „Варјаг“ и фрегате „Маршал Шапошњиков“, напустио је египатску луку Александрију да учествује у заједничкој вежби са египатским поморским снагама”, из саопштења Министарства.

Заједничка вежба ће се одржати у формату „PASSEX“ (овладавање техникама борбене координације дејстава флота различитих држава). Бродови ће вежбати заједничко маневрисање, обуку веза и инспекцијске операције.

Из састава египатске морнарице у вежбама ће учествовати фрегата ENS Al-Qadeer, руску морнарицу представљаће крстарица Варјаг и фрегата Маршал Шапошњиков. Након вежби, одред ратних бродова Тихоокеанске флоте наставиће да извршава мисије дугог домета.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *