МАРИНЦИ ПРЕУЗЕЛИ ПРВУ БАТЕРИЈУ РАКЕТА ТОМАХАВК

Амерички маринци из 11. пука, 1. дивизије, прошлог петка 22. јула преузели су прву ракетну батерију дугог домета, опремљену крстарећим пројектилима Томахавк. Како се наводи у саопштењу за јавност, историјска церемонија одржана је у бази Марин Корпс Камп Пендлетон (Marine Corps Base Camp Pendleton) у Калифорнији.

Ново постављена батерија Алфа биће опремљена са четири система оружја дугог домета (Long Range Fires LRF). Типичан LRF систем наоружања састоји се од четири елемента; Даљински управљана земаљска јединица за управљање ватром (Remotely Operated Ground Unit for Expeditionary ROGUE), LRF лансер, LRF Ц2 систем (LRF C2 System LC2S) и LRF систем за поновно пуњење и снабдевање (LRRS).

„Заиста је привилегија и част стајати уз ове маринце док идемо напред са способношћу гађања дугог домета“, рекао је капетан Џастин Хилебранд, који је постао први командант батерије током церемоније. „Ови маринци су урадили феноменалне ствари. Узели су идеју и остварују је. Посао је тек почео, али ова способност ће моћи да допре и обезбеди разорну и смртоносну ватру.”

LRF је систем наоружања који је кључан за способност маринаца да подржи захтеве заједничких снага за дуготрајну, прецизну ватру. То је такође важан део визије бившег команданта маринаца генерала Дејвида Бергера за Force Design 2030, јер омогућава маринцима да прошире могућности NMESIS.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *