КОМАНДАНТ НАЦИОНАЛНЕ ГАРДЕ МЕЈНА У КОЛАШИНУ: Црногорски и војници САД изводе алпинистичку обуку

Начелник Генералштаба Војске Црне Горе, бригадни генерал Зоран Лазаревић, састао се са командантом копнених снага националне гарде Мејна бригадним генералом Дином Престоном.

Фото: Министарство одбране Црне Горе/Поручник Филип Ракоњац

Генерал Лазаревић се захвалио генералу Престону на подршци коју Национална гарда Мејна пружа Војсци Црне Горе већ скоро 17 година, истакавши да су размена искустава и организација заједничких вежби и активности у протеклом периоду биле од немерљивог значаја за развој способности црногорске Војске.

Први човек копнених снага Националне гарде Мејна је казао да је Црна Гора кредибилан партнер и савезник, као и да је поносан на дуготрајно савезништво, које се најбоље огледа у заједничким вјежбама, каква је и „Immediate Response 23“.


Фото: Министарство одбране Црне Горе/Поручник Филип Ракоњац

Саговорници су изразили уверење да ће Војска Црне Горе и Национална гарда Мејна наставити одличну сарадњу у свим областима од обостраног интереса и у наредном периоду.

Генерал Престон је посетио и касарну „Бреза“ у Колашину, где су му представници Генералштаба ВЦГ и 1. пешадијскиБатаљон презентовали капацитете за планинско ратовање, као и опрему и наоружање ове црногорске планинске јединице.

Командант копнених снага Националне гарде Мејна обишао је и припаднике Оружаних снага САД и Војске Црне Горе који изводе алпинистичку обуку на територији Колашина.


Фото: Министарство одбране Црне Горе/Поручник Филип Ракоњац

Престон се налази у посети Црној Гори поводом вежбе „Immediate Response 23“, на којој се заједно обучавају на северу Црне Горе припадници оружаних снага Црне Горе и САД, уз подршку хрватских штабних официра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *