ИЗ САСТАВА ВОЈНИХ ОКРУГА ИЗЛАЗЕ ЧЕТИРИ ФЛОТЕ И ЈЕДНА ФЛОТИЛА, И СТАВЉАЈУ СЕ, ПОД ДИРЕКТНУ КОМАНДУ ГЛАВНОКОМАНДУЈУЋЕГ РАТНЕ МОРНАРИЦЕ РУСИЈЕ, ВИДЕО

Руско Министарство одбране наставља реорганизацију у вези са стварањем два нова војна округа, што ће утицати на све четири флоте и Каспијску флотилу. Према обавештеном извору, до 1. децембра флоте ће бити повучене из војних округа и прећи ће под директну команду главнокомандујућег Ратне морнарице Русије.

Северна флота ће од 1. децембра 2023. године изгубити статус заједничке стратешке команде, пошто ће неколико региона из њеног састава бити укључено у Лењинградски војни округ. Сама Северна флота, као и Тихоокеанска, Црноморска, Балтичка и Каспијска флотила, прећи ће под директну команду главнокомандујућег Ратне морнарице Николаја Евменова, напуштајући војне округе. Главни штаб Ратне морнарице за сада ће остати у Санкт Петербургу, али ће у будућности бити премештен, где још није познато, али по свој прилици у Москву.

“До 1. децембра четири флоте и Каспијска флотила враћају се под директну команду главнокомандујућег Ратне морнарице. Одговарајућа одлука је донета. Такође, од 1. децембра Северна флота губи статус заједничке стратешке команде. Упркос прерасподели флота главнокомандујућем Ратне морнарице, он и Главни штаб Ратне морнарице за сада ће остати у Санкт Петербургу”, цитира ТАСС свој извор.

Летос се сазнало да је Министарство одбране Русије одобрило план за распоређивање две нове међуспецифичне стратешке територијалне асоцијације. Реч је о Лењинградском и Московском војном округу, који ће се појавити у саставу Министарства одбране до краја 2023. године. Лењинградски војни округ биће поново створен да би се одбранио од претњи Финске и Естоније, а Московски војни округ биће одговоран за украјински правац. Део Западног војног округа припашће Лењинградском војном округу, то је саопштено прошле године, а део Јужног и, могуће, Централног војног округа припашће Московском војном округу, ипак о овоме нема прецизних информација.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *