ИРАНСКА МОРНАРИЦА ПРАТИ БРОДОВЕ У ПЕРСИЈСКОМ ЗАЛИВУ, КАКО БИ ОСИГУРАЛА СВОЈУ ЕКОНОМСКУ БЕЗБЕДНОСТ

„Персијски залив се сада сматра најбезбеднијом поморском тачком на свету, а ми углавном пратимо наше бродове у областима као што су Аденски залив и Атлантски океан“, рекао је контраадмирал Ирани новинарима на маргинама Културног и уметничког фестивала. Дана Националног Персијског залива у понедељак.

Он је рекао да је Персијски залив симбол иранске моћи, истичући посвећеност поморских снага у пратњи иранских бродова у регионима у којима су присутни противници Исламске Републике Иран, обезбеђујући безбедност и сигурност морнара и трговаца у испуњавању економских потреба земље.

Ирани је рекао да је ратна морнарица те земље у року од мање од 67 дана успоставила поморску доминацију у Персијском заливу током иранско-ирачког рата 1980-1988. године и прекинула “економске артерије” ирачког батистичког непријатеља у региону.

Он је истакао кључне луке Бандар Имам, Бушер и нафтни терминал Харк, које су радиле под потпуном безбедношћу коју је обезбедила морнарица, што је довело до значајних победа које су народу дале оружане снаге.

Похваљујући војне способности Ирана и бројне победе оружаних снага земље, командант морнарице је поновио текуће успехе од ере Свете одбране (Иранско-ирачки рат), а последња је операција Истинско обећање, у којој су Ваздушно-космичке снаге КИРГ 14. априла покренуле талас крстарећих и балистичких пројектила и беспилотних летелица против војних циљева на Израел у знак одмазде за ваздушни напад Израела 1. априла у којем је убијено седам иранских војних команданата и саветника у Сирији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *