i24NEWS: “ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА СЕ ПРИПРЕМА ЗА МОГУЋЕ УЗВРАТНЕ УДАРЕ ИРАНА”

Израелска војска се спрема да одбије могуће узвратне нападе Ирана после ракетног напада на ирански конзулат у главном граду Сирије Дамаску.

Према локалном ТВ каналу i24 News, позивајући се на неименованог израелског званичника, припреме се одвијају мирно, без хистерије. Напомиње се да израелско руководство страхује да би у сваком тренутку група Хезболах коју подржава Техеран могла да нападне положаје израелске војске на северу земље.

Такође се наводи да израелска војска, усред претњи могућих напада из Ирана, јача своју противваздушну одбрану. Осим тога, након процене ситуације, израелско руководство је одлучило да прошири персонал изтраелске војске и привуче војно особље из резервног састава за јачање система ПВО.

Истовремено, нема званичне потврде о намери Ирана да нападне Израел као одговор на ваздушне нападе на његову амбасаду у Дамаску, осим поруке на друштвеној мрежи иранског духовног вође Алија Хамнеија, у којој обећава да ће натерати Израел да зажали због тога што јеурадио. Истовремено, иранско Министарство спољних послова задржало је право да одреди како ће казнити агресора.

Последњих дана Израел је два пута извео ударе, што је резултирало међународним негодовањем и осудом УН. Поред напада на иранску амбасаду, у нападима израелске војске у Појасу Газе погинуло је седам запослених у међународној хуманитарној мисији Central Kitchen.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *