ДВЕ НУКЛЕАРНЕ ПОДМОРНИЦЕ СЕВЕРНЕ ФЛОТЕ УЧЕСТВОВАЋЕ НА ГЛАВНОЈ ПОМОРСКОЈ ПАРАДИ РУСКЕ МОРНАРИЦЕ У САНКТ ПЕТЕРБУРГУ

На Главној поморској паради, која ће се традиционално одржати у Санкт Петербургу и Кронштату 28. јула, биће представљено 28 површинских бродова и подморница Балтичке и Северне флоте руске морнарице. О томе је говорио обавештени извор.

Према прелиминарним подацима, планирано је да у паради буде укључен 21 површински брод и 7 подморница, укључујући нуклеарне подморнице, које стижу са севера. Генерално, Северну флоту ће представљати три површинска брода и три подморнице, укључујући два брода на нуклеарни погон. На кронштатском путу моћи ће да се виде нуклеарну подморницу К-561 „Казањ” пројекта 885М „Јасен-М” и Б-448 „Тамбов” пројекта 671РТМК „Штука” у статичкој поставци, дизел-електричне подморнице Путем ће продефиловати Б-586 “Кронштат”, велики противподморнички брод “Адмирал Левченко” и велики десантни брод “Иван Грен”. Први пут ће у паради учествовати борбени ледоломац пројекта 23550 Иван Папанин, који се налази на тестирању, може се видети статичан на ушћу Неве.

“На предстојећој Паради из састава Северне флоте 28. јула учествоваће шест борбених јединица – три површинска брода и три подморнице”, наводи извор.

Укупно ће у паради бити укључено 7 подморница и 21 површински брод: 8 малих ракетних бродова, 2 велика десантна брода, 2 мала противподморничка брода, 3 корвете, 2 морска миноловца и брод за обуку, патролни брод граничне страже ФСБ Сочи, као и као једрењаци “Крузенштерн”, „Мир“ и кора „Седов“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *