БРИТАНСКИ АДМИРАЛ ТОНИ РАДКИН: Британија је апсолутно способна да сама одбрани Фокландска острва

На недавном састанку са Комитетом за одбрану, начелник штаба одбране, адмирал сер Тони Радакин, истакао је посвећеност Велике Британије одбрани Фокландских острва.
Коментари долазе усред дискусија одржаних током састанка Комитета за одбрану о укупној спремности и стратешком држању британске војске.

Током седнице, начелника штаба одбране, адмирала сер Тонија Радакина, испитивали су разни посланици, укључујући председника Одбора за одбрану Тобијаса Елвуда и посланике Сару Атертон, Ричарда Дракса, Џона Хилија и Гевина Робинсона.

Дијалог је обухватио низ тема, од спремности ратних бродова Краљевске морнарице, способности Уједињеног Краљевства у одбрани територија као што су Фокланди, поступања са оптужбама за недолично понашање у војсци, до еволуирајућих домена сајбер-безбедности и свемира.

Сара Атертон:

„Опште је прихваћено да је Краљевска морнарица веома способна да примени кључне способности са ограниченим платформама као део мултинационалне операције. Добили смо значајне доказе који говоре да Краљевска морнарица није способна да састави пакет читавих снага, што мислим да често упоређујемо са радном групом на Фокландима. Да ли сте забринути да постоји толико много кључних играча у домену одбране који деле то мишљење?”

Адмирал Сер Тони Радакин:

„Ви мислите на Фокландски сценарио, који је један од ретких сценарија где можемо да предвидимо борбу сами, тако да мислим да има узвишења са војне тачке гледишта, као и са политичке и психолошке тачке гледишта нације. . Када то погледамо у смислу снаге Аргентине и садашњих разлика, са базом коју имамо на Фокландима и нашим сталним присуством, са Тајфуном, присуством мале војске, нашим бродовима који су доле на Фокландима и нашим способност да се то подржи са подморницама, носачима и пратњом, то није брига.

Ово је морнарица која је у успону — морнарица која између 2020. и 2030. поново постаје морнарица носача, која уз Ваздухопловство прелази са млазњака четврте генерације на млазњаке пете генерације, а која онда има, уз претходна улагања, 22 бродови и подморнице који долазе. Они користе неке од радних коња — чврсте РФА бродове за подршку — за нове фрегате, подморнице класе Астуте, а такође и наше средство за одвраћање Дреадноугхт-а. Па претпостављам да то видим другачије. Што се тиче свих обавеза које треба да испунимо у овом тренутку – ово важи за целу одбрану – у току је 41 операција и све се оне испуњавају.

Сара Атертон:

„Дакле, можемо ли да одбранимо Фокланде?“

Адмирал Сер Тони Радакин:

“Апсолутно.”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *