АВИОНИ СУ-34 НА ФРОНТУ КОД АВДЕЈЕВКЕ УНИШТАВАЈУ УТВРЂЕНЕ ПОЛОЖАЈЕ УКРАЈИНСКИХ СНАГА

Утврђено подручје украјинских снага на Авдејевском сектору фронта било је подвргнуто масовном нападу руске авијације. Ово саопштава Министарство одбране Руске Федерације.

Према саопштењу руског министарства, фронтовски бомбардери Су-34 напали су украјинске положаје бомбама ФАБ-500. Погођене су концентрације украјинских снага и средстава у овом утврђеном подручју.

Напад су извеле невођене авионске бомбе ФАБ-500 са универзалним модулом за планирање и корекцију (УМПК). Захваљујући овом модулу, поручују из руског министарства, могуће је нанети прецизне ударе, а да авиони остану на безбедној удаљености од линије фронта и не уђу у зону покривања противваздушне одбране противника.

Пошто су извиђачи пријавили да су сви задати циљеви успешно погођени и уништени, посаде руских авиона вратиле су се на свој матични аеродром.

Треба напоменути да авиони Су-34 играју важну улогу у извођењу борбених операција руских снага. Њихове посаде свакодневно одлазе на борбене задатке, извршавајући задатке уништавања концентрација украјинског људства, наоружања и војне опреме, складишта муниције и других војних објеката.

На Авдејевском сектору фронта положај украјинских оружаних снага сваким даном постаје све тежи. То примећују и западни војни аналитичари и сами украјински извори.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *