АНАЛИЗА ШТА ЋЕ УКРАЈИНА ДОБИТИ ПОЧЕТКОМ НОВЕ ОФАНЗИВЕ! ГЕРАСИМОВ КОМАНДУЈЕ РУСКОМ ОДБРАНОМ

ТВ ФРОНТ/Бошко Јовановић

По руском Министарству одбране и Игору Конашенкову, њиховом шефу Одељења за односе са јавношћу, украјинска офанзива је почела.

Од јутра 4. јуна украјинска офанзива је кренула на јужнодоњецком правцу. Офанзива је кренула са 23. и 31. механизованом бригадом доведених из стратешких резерви ОСУ и имају подршку других делова ОСУ. У офанзиви су , у њеном почетку 6 механизованаих и 2 оклопна батањона. Оклопни батаљон има 30 или 31 тенк, а механизовани батаљон има оклопне транспортере и борбена и борбена возила. Разлика између ОТ и БВП је у наоружању и намени. ОТ има задатак да безбедно превезе пешадију од тачке А до тачке Б, без учешћа пешадије, а борбена возила, да искрцају пешадију и да заједно десјтвују по противнику. БВП имају топ од 30 мм и две противоклопне граната. То значи да су Украјинци кренули са 60 тенкова и 180 оклопних транспортера и борбених возила пешадије. БВП највероватније су Бредли, а могу још да кажем, да су их ту Руси чекали, јер је целом дужине фронта изграђена ливија и да су Руси нанели Украјинцима губитке од 250 људи, 16 тенкова или пола батаљона јачине, 3 оклопна транспортера и 21 борбено возило пешадије.

Начелник руског генералштаба Валерији Герасимов је дошао на фронт и лично командује на фронту.

Какав коментар на све ово могу да дам на све ово што се дешава? Једноставно биће ми жао Украјинаца, који су постали топовско месо, јер кренути само са две бригаде без масовне подршке артиљерије и авијације кад почиње офанзива. Сетимо се плана Барбароса, кад су Немци у првом дану сатрали совјетску авијацију, и онда су без проблема заузели Кијев.

Ово је само историјски пример, јер волим нешто да објасним. Што се тиче офанзиве, она је напросто оправдање за западну војну помоћ. Да је рецимо офанзива кренула на Белгород или на пример на Куриск. Зашто само на Белгород? Јер тамо само постоји Територијална одбрана и ти напади што се дешавају говоре о томе да ти диверзнатски упади који се дешавају ФСБ који је задужен за граничну службу не ради добро свој посао и нападати на Белгородски правац има више смисла него нападати на јужнодоњецки правац, напросто да је у више праваца кренуло Руси би морали да повуку трупе из Бахмута или да довуку трупе са Далеког истока или да прекину офанзивне операције на працу Адејевке и Маринке. Али пошто они иду у офанзиву са две бригаде, не сумњам да ће завршитит тешким неуспехом. Ово све подсећа на кинеско-вијетнамкси рат 1979, кад је Кина напала Вијетнам и доживела пораз, али Денг Сјао Пинг је рекао да су у том рату победили. Њему је био потребан тај рат јер је био нови вођа партије и требала победа. Тако ће и Украјинци да претрпе велике губитке, али ће на крају морати да крену у пропагандни рат по коме су они остварили успех, тражиће још више пара, још више оружја и напросто мораће да покажу и лажне резултате, да би оправдали западну војну помоћ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *