АМБАСАДОРИ БЕЖЕ ИЗ ЛИБАНА, СПРЕМА СЕ ЕВАКУАЦИЈА: ДА ЛИ СЕ ЛЕВАНТ БЛИЖИ ТОТАЛНОМ РАТУ

Страх од Трећег либанског рата никада није био већи

Док се половина света спремала за одмор због доласка викенда, а на Леванту одлазак на плажу у петак увече 22. јуна 2024. године у Либану је изненанда прокључало.

Амбасадори: Италије, Француске, Велике Британије, Шведске и Немачке донели су одлуку да напусте Либан. Посебно је занимљиво да је у питању и амбасадор Француске чија је колонија била Либан све до 1945 године.

Међу амбасадорима који су наредили евакуацију је и Кувајт. Амбасада Кувајта у Либану наредила је својим држављанима да у што краћем року и што пре је могуће напусте територију Либана.

“Министарство спољних послова Кувајта позвало је своје грађане да се уздрже од путовања у Либан. Држављанима Кувајта који се тренутно налазе у Либану саветује се да оду што је пре могуће.

Они који не могу да оду треба да контактирају амбасаду Кувајта у Бејруту за помоћ.

Страх од Трећег либанског рата никада није био већи. За рат је све спремно и чека се само варница да све експлодира.

Високи канадски званичници заједно са војним планерима наводно су у процесу успостављања операције евакуације за отприлике 45.000 канадских држављана који су тренутно у Либану, ако би дошло до рата пуног обима између Хезболаха и Израела.

Један коментар на “АМБАСАДОРИ БЕЖЕ ИЗ ЛИБАНА, СПРЕМА СЕ ЕВАКУАЦИЈА: ДА ЛИ СЕ ЛЕВАНТ БЛИЖИ ТОТАЛНОМ РАТУ

  1. Plašim se da neće biti dobro,
    Izrael se zaleće, već 9 meseci se muči sa Hamasom u Gazi. Hezbolah je daleko jači protivnik od Hamasa a sigurno Iran neće ostati po strani.
    Plašim se da se sprema veliki rat.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *