СИРИЈСКА АРАПСКА АРМИЈА СПРЕМНА ЗА НОВИ РАТ СА ИЗРАЕЛОМ

Syrian Arab Armed Forces الْقُوَّاتُ الْمُسَلَّحَةُ الْعَرَبِيَّةُ السُّورِيَّةُ

Сирија се неколико пута борила против Израела и тренутно је спремна за нове ратове, али још није одлучила када и где. Ову изјаву дао је сиријски министар спољних послова Фејсал ал-Микдад.

Шеф сиријског МИП разговарао је на заједничкој конференцији за новинаре са министром иностраних послова Ирана Хосеином Амиром Абдолахијаном, током које је навео да је Сиријска Арапска Република водила неколико ратова против Израела и да је тренутно спремна за још један.

„Сирија је водила неколико ратова против ционистичког ентитета и спремна је за још ратова. Сирија ће одлучити када и где“, ал-Микдад је рекао, додајући да Дамаск сматра незаконитом израелску окупацију дела сиријске територије на Голанској висоравни. А противзаконита су и дејства САД и Турске на територији Сиријске Арапске Републике. Дакле, Сирија је спремна да ослободи своје земље.

Ирански министар спољних послова данас је разговарао и са сиријским председником Башаром ел Асадом, у којима је сиријски лидер рекао да би сукоб који је започео Израел могао да се прошири на цео Блиски исток због САД. Према његовим речима, Вашингтон наставља да снабдева израелску војску оружјем.

Напомињемо да Израел непрестано удара на сиријску територију, под маском да тамо наводно постоје „терористичке организације“ које прете Тел Авиву. Након почетка сукоба са Хамасом, број удара се само повећао, израелско ваздухопловство је већ онеспособило два аеродрома, а треће није стигло само из разлога што се у близини налази руска војна база.