СЕРГЕЈ ШОЈГУ ПО ПРВИ ПУТ ЈАВНО ПРОГОВОРИО О РУСКИМ ГУБИЦИМА ОД 4.ЈУНА: 71 војник погинуо, 210 рањено, уништено 15 тенкова!

ТВ Фронт/РТ

Украјинске снаге изгубиле су преко 3.700 људи и више од 50 тенкова у узалудном покушају да се пробију на неколико фронтова, изјавио је у уторак руски министар одбране Сергеј Шојгу. Такође је открио руске жртве током три дана тешких борби, објавио је руски државни медији РТ.

„Током тродневног периода, украјински режим је започео дуго обећану офанзиву на више делова фронта, концентришући велику количину људи и материјала за ту сврху“, рекао је Шојгу у видео обраћању.

Губици украјинских оружаних снага од 4. јуна обухватају 3.715 припадника, 52 тенка, 207 оклопних возила, 134 аутомобила, пет авиона, два хеликоптера, 48 артиљеријских оруђа и 53 дронова, рекао је Шојгу у видео поруци.

„Нажалост, ово није прошло без наших жртава“, додао је министар одбране. Поразивши покушај напредовања противника, руска војска је претрпела 71 жртву, 210 рањених, а уништено је 15 тенкова, девет оклопних возила, два аутомобила и девет артиљеријских оруђа, према Шојгуу.

Тенкови које је испоручио НАТО уништени су у неуспешној украјинској офанзиви – наводи Министарство одбране Русије.

Најтеже борбе вођене су у понедељак, са пет украјинских бригада које су напале на седам делова линије фронта. У овим сукобима Украјинци су претрпели више од 1.600 жртава и губитак 136 возила, од којих је 79 страног порекла, објаснио је Шојгу. Од 28 уништених тенкова, осам су били ‘леопарди’ немачке производње и још три француска АМКС-10 на точковима.

Украјина је „претрпела значајне и неупоредиве губитке“ и није постигла ниједан од својих циљева, истакао је руски министар одбране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *