РУСКИ ДОБРОВОЉАЧКИ КОРПУС СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ УПАДА : Дошло је време да се стави тачка на диктатуру Кремља! Будите храбри и не плашите се враћамо се кући!

Припадници Слободнеруске легијем заједно са припадницима Руског добровољачког корпуса потпомогнути са 117. бригадом територијалне одбране украјинске армије уз подршку 6. оперативне групе упали су у Белгородску област, заузели су четири села, док се за пето воде борбе.

Руска војска води битку у покушају да заустави продор диверзантских група.

О овом нападу огласила се и ГУР -украјинска војна обавештајна служба која је дсаопштила да је Слободна руска легија заједно да Руским добрвољачким корпусом ушла на територију Западне Русије како би успоставили безбедносну тампон зону за заштиту украјинских насеља у близини границе, која су под ударима руске војске.

Руске снаге у покушају да зауставе продор Украјинаца употребљавају минобацаче а на небу елте транспортни хеликоптери Ми-8 МТШ. Над градом су се појавили и борбени хеликоптери МИ-28 а упућена су и оклопна возила с обзиром на жестоки напад. На небу су примећени и борбени хеликоптери Ка-52.

Прес-секретар председника Руске Федерације Дмитриј Песков рекао је да је сврха упада украјинских диверзаната у Белгородској области, да се скрене пажња са Артемовска (Бахмута), и жеља да се минимизира политички ефекат губитка града. Киев.

Песков је рекао да су Министарство одбране,  ФСБ и Погранична служба пријавили руском председнику упад украјински диверзаната, пише РИА Новости.

„Дошло је време да се стави тачка на диктатуру Кремља! Будите храбри и не плашите се јер се враћамо кући! Русија ће бити слободна!“ Рекли су након критиковања Путиновог режима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *