РУСИЈА ПРЕТВОРИЛА ТЕНКОВЕ Т-55 У РОБОТИЗОВАНЕ ПЛАТФОРМЕ: Напуњен са 6 тона ТНТ-а кренуо у пробијање украјинског фронта! ВИДЕО

Тенк Т-55 који се креће пољем, стаје на противтенковску мину, а понда после поготка противоклопне ракете настаје џиновска експлозија је поново актуелизовала причу о тенковима Т-55 у руско -украјинском рату.

Фото: Принтскрин Телеграм

Наиме, крајем марта 2023. године појавио се снимак тенкова Т-55 на железничким вагонима како путује према Украјини. Многи, пре свега они на западу почели су да се смеју да Русија више нема тенкова, па из заборављених складишта деконзервирају и шаљу на фронт Т-55, до озбиљнијих теорија, попут оне коју је изнео и тенковски стручњак Владимир Ивановић да Русија заправо шаље поруку:

“Русија уводи у употребу тенкове Т-55. Нисам видео да уводи у употребу тенкове Т54. Ово је најјезивија порука НАТО пакту и најјезивија порука свету од употребе атомских бомби на Хирошими и Нагасакију. Тенк Т-54 нема у себи ПНЗ облогу, облогу која штити посаду од нуклеарног зрачења. Тенк Т55 има ту облогу у унутрашњости тенка. Ту облогу имају и сви наредни тенкови настали на подручју СССР-а ( и М84). Сви тенкови имају уређаје за филтрирање и вентилацију ваздуха, прављење натпритиска у тенку да се заштите од уласка озраченог ваздуха итд. Тенк Т55 и сви наредни тенкови имају ПНЗ облогу (противнуклеарна заштита), али тенк Т55 је посрбна прича. У његовој електроници преовладавају електронске цеви, триоде, тетроде, пентоде, хексоде итд, и то у стабилизатору топа СТП-2 Циклон и у радио станици Р123, или у старијим верзијама Т55 радио станица Р113. Код свих совјетских тенкова нуклеарни удар брише сав софтвер из електронике тенка, система за управљање ватром навигације, радио опреме, и остале електронике тенка. И тенк постаје гомила гвожђа која стоји на бојном пољу. Непокретна мета. Нуклеарни удар не може да обрише никакав софтвер из тенка Т-55, јер га тај тенк и нема. У случају нуклеарног удара сви тенкови стају, а једино тенк Т-55 наставља свој задатак. Без икаквих проблема. Сасвим јасна порука. Бацити ћемо атомску бомбу. Јасна порука. Армагедон. Не постоји израз “послије” после бацања прве атомске бомбе у овоме рату”, рекао је аутору овог текста Ивановић.

Фото: Принтскрин Телеграм

Међутим било је актуелна и још једна теорија да ће се тенкови Т-55 користити као ватрене тачке пошто је тенковски топ Д-10-Т2С идеалан за гађање једноделном гранатом. Борбени комплет у тенку је 43 гранате. Иначе Русија и даље у својим војним складиштима има много граната калибра 100 мм.

Међутим, Русија је смисила још један начин како употребити тенк Т-55. Уместо за продор према украјинским линијама користити модификоване Т-72, Т-80 и Т-90М Руси су се досетили да од тенка Т-55 створе даљински управљиво возило напуњено експлозивом када би се активирао експлозив и тиме створио “рупу” за продор кроиз украјинску линију.

Они који су наклоњени Украјини тврде да су Руси такве идеје нашли у инспирацији Исламске државе које су са тенкова Т-55 и Т-62 скидали куполу и у тенк постављали неколико стотина килограма експлозива, а онда јурнули према курдским, сирисјким или ирачким положајима.

Снимак који је начињен дроном показује продор тенка како на путу према украјинским линијама крећи тенк Т-55 која налеће на противтенковску мину. Затим дрон који све снима показује тренутак када украјински војник лансира противоклопну ракету, која погађа тенк, после чега следи џиновска експлозија ж, што узказује да је тенк био крцат експлозивом, а недостатак посаде да је тенк управљан даљински и створен као безпосадна палтфрома.

Поменути догађај се догодио у области Маринка код Доњецка, напунуњен са 6 тона ТНТ-а, а затим послат према украјинским положајима када је уследила стравична експлозија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *