РАТНА ИСКУСТВА ИЗ НАТО АГРЕСИЈЕ НА СРЈ НАШЛИ ПРИМЕНУ И У РАТУ У УКРАЈИНИ: Да ли су балвани заиста заштитили радар П-18 од напада дрона камиказе! ВИДЕО

На друштвеним мрежама појавио се снимак напада руског дрона камиказе Лацнет са новом бојевом главом на украјински осматрачки радар П-18 у Сумској области.

Оно што је занимљиво у овом снимку је то што је само возило било заштићено од напада дронова камиказа на један необичан начин, а то је употреба балвана.

Иначе ово искуство је доста кориштено за време НАТО агресије на Савезну Републику Југославију, као мера заштите од противрадарских ракета типа ХАРМ када су балвани били кориштени за заштиту кабина УНК – М ( полуприколица са системима за управљање и селекцију покретних циљева и стварање сигнала вођења и постоље УНВ са радаром за вођење домета од 40 до 80 км, радар П -12 или П -18 и остала техничка средства за подршку дивизиону од напада противрадарских ракета.

Руски извори наводе да је у питању нетипичан покушај заштите положаја радара низом трупаца који би требало да задрже високоексплозивну фрагментациону бојеву главу дрона.

Међутим, како наводе руски телеграм канали Ланцет је лансиран против радара П-18 са кумулативном бојевом главом, која пробија трупце и сам радар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *