НОВА ТЕОРИЈА О НАПАДУ НА КРИМСКИ МОСТ: Да ли је украјинска морнарица употребила модификовани британски дрон REMUS 600?!

Изненадни напад на Кримски или Керчки мост је свакако постава вест дана и за сада једино што је познато јесте да су употребљени морнарички дронови површинска или подводна безпосадна пловила, као и тип то за сад није познато.

Нова теорија појавила се после обраћања портпаролке Министарства Спољних послова Русије која је оптужила да су у напад умешане америчке и британске обавештајне службе.

Русија је званично напад на Крим окаркатерисала као акт гтероризма. Истражни комитет је покренуо кривични поступак, да се идентификују особе умешане у овај терористички акт за шта Москва оптужује украјинске специјалне службе.

Према званичној верзији, напад су извршиле два површинска безпосадна пловила.

Нова тероија која се појавила, а коју наводе руски извори јесте да је за напад на Кримски мост изведен коришћењем британског поморског подводног аутономног робота РЕМУС 600 са додатним товаром експлозива.

Ради се о подводоном беспосадном пловилу РЕМУС 600 који плови на дубинама до 600 метара. Руски извори наводе да је овај осматрачки дрон преправњен стављањем додатне количине експлозива који га је претворио у дрон камиказу.

Лансирање је извршено са цивилног пловила у Црном мору, има трајање лета око 70 сати брзином до 5 чворова. Са повећаном носивошћу, има домет од 286 наутичких миља, скоро 500 км“, пише руски канал Ресидент.

Потврђена је информација о степену оштећења моста – носеће конструкције -један распон се срушио, други се јако нагнуо. У међувремену, железничка комуникација преко Керчког мореуза је већ обновљена у оба смера. Почела је са радом и трајектна линија, која превози за сад аутобусе, док за терентни саобраћај се корсти копнени коридор кроз нове области за улаз и излаз са Крима.

Фото: Принтскин Јутјуб

🇬🇧 Напад на Кримски мост је наводно изведен коришћењем британског поморског подводног аутономног робота РЕМУС 600 са додатним товаром експлозива

Ово је известио ТГ-канал Ресидент, позивајући се на извор у канцеларији Зеленског.

РЕМУС 600 може да се креће под водом на дубини до 600 метара. Управља се са лаптопа.

📝 „Лансирање је извршено са цивилног пловила у Црном мору, има трајање лета око 70 сати брзином до 5 чворова. Са повећаном носивошћу, има домет од 286 наутичких миља, скоро 500 км“, пише Ресидент.

❗ Раније је Марија Захарова рекла да су америчке и британске обавештајне службе биле укључене у планирање напада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *