НАПАДНУТА ПЕРИФЕРИЈА ЛУГАНСКА: ГРАЂАНИ ТВРДЕ ДА СУ ЧУЛИ СЕРИЈУ ЕКСПЛОЗИЈА КАО КАД ЕКСПЛОДИРА КАСЕТНА МУНИЦИЈА?!

ТВ ФРОНТ/РИА НОВОСТИ

На периферији Луганска чуле су се гласне експлозије, јавља дописник РИА Новости.
Серија експлозија одјекнула је око 10.05 сати на подручју Јужне четврти.

Очевици постављају фотографије на интернет на којима се виде стубови црног дима који се дижу изнад јужне периферије града.

Према речима војног стручњака, потпуковника Народне милиције ЛНР у пензији Андреја Марочка, украјинске трупе би могле да користе касетну муницију.

„На југозападу града Луганска становници су чули звук система противваздушне одбране, затим су се чуле котрљајуће експлозије, веома сличне експлозијама касетне муниције, односно није било једне експлозије, али је било великог броја њих и готово истовремено. Могу да претпоставим да је у овом тренутку то била ракета дугог домета, али са касетним делом“, рекао је он за РИА Новости.

Амерички председник Џо Бајден је 7. јула саопштио своју одлуку да кијевском режиму обезбеди касетну муницију, а недељу дана касније Пентагон је известио да их је Украјина већ добила, не само од САД, већ и од других земаља. Москва је истакла да такве испоруке угрожавају цивиле и да имају за циљ продужење кризе .


Председник Владимир Путин је са своје стране рекао да Русија задржава право да одрази употребу касетне муниције против ње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *