ОВАКО ИЗГЛЕДА ОБУКА ВОДА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ЗА ЗАШТИТУ МИРОВНИХ СНАГА У ЛИБАНУ! ФОТО

У бази „Југ“ и на полигону „Боровац“ код Бујановца у току је интензивна обука вода за заштиту снага Војске Србије који се припрема за учешће у мировној операцији Уједињених нација у Либану.Реч је о завршном делу друге фазе вишемесечних припрема које припадници јединице пролазе пре упућивања у зону операције како би у потпуности били оспособљени за реализацију задатака у саставу мировних снага Уједињених нација.

Након индивидуалне тактичке и ватрене обуке, реализоване у првој фази оспособљавања, јединица сада у теренским условима увежбава тактике, технике и процедуре за извршавање задатака који је очекују у Либану, са тежиштем на поступцима приликом патролирања и обезбеђења базе.

Обука вода за заштиту снага се завршава наредне недеље реализацијом тактичке вежбе, на којој ће у пракси бити проверени обученост и интероперабилност ове јединице из састава Команде за обуку за учешће у мисији.Војска Србије ангажује вод за заштиту снага у мисији Уједињених нација у Либану од 2014. године, у саставу италијанског контингента. Основни задатак јединице је обезбеђење базе у којој су смештене снаге Уједињених нација. Осим овог вода, Војска Србије у Либану ангажује и пешадијску чету, штабне официре и групу специјалиста задужених за подршку нашем контингенту.