ОСТАО БЕЗ ЈЕДНОГ МОТОРА И РЕПНОГ ДЕЛА И ВРАТИО СЕ У БАЗУ: Зашто је Ка-52 постао ударни хеликоптер руске војске и засенио чак Ми-28?! ВИДЕО

Фото: Принстскрин Твитер

Борбени хеликоптер Ка-52 Алигатор сврстао се у сам врх летелица које су показале своју робусност и идржљивост у борбеним дејствима. Падали су, гађани не само из преносних ПВО система него и противоклопних средстава, али су такође били значајни јер су фактички својим деловањем успорили надалеко најављивану украјинску офанзиву.

Борбено деловање са аеродрома Бердјанск показало је да је руска војна индустрија сваку рубљу коју је уложила у ову летелицу оправдала.

Најновији пример јесте снимак хеликоптера који је остао без репа, али и дање лети захваљујући коаксијалном ротору и да је овакав тип хеликоптера купио себи карту за будућност много већу него ривал Ми-28Н.

На снимку који се појавио види се хеликоптер за који се испоставило чак и да је остао без једног мотора и репног дела и да је пилот чак безбедно вратио хеликоптер у базу. Такође хеликоптер је избацио један од контејнера, што се види на снимку.