ОБУКА ПОЛАЗНИКА ОСНОВНОГ КУРСА ЗА ПОДОФИЦИРЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У ТЕРЕНСКИМ УСЛОВИМА

Министарство одбране Републике Србије/Војска Србије

Полазници Основног курса за подофицире, који су ово усавршавање започели почетком маја, успешно су завршили стационарно логоровање на полигону „Пескови“ код Пожаревца.

Министарство одбране Републике Србије/Војска Србије

Овај облик обуке на терену, који долази на крају првог модула курса, полазницима пружа прилику да у пракси примене и провере стечена војностручна знања за командовање одељењем у условима приближним реалној борбеној ситуацији.

Министарство одбране Републике Србије/Војска Србије

Током вишедневног боравка на полигону, будући подофицири Војске Србије су реализовали бојева гађања из пешадијског наоружања и у улози командира одељења решавали различите тактичке и ватрене задатке у борбеним дејствима. Одлични резултати на бојевим гађањима и успешно решавање различитих тактичких супозиција говоре да је досадашња обука била квалитетна и да је циљ првог модула усавршавања у потпуности испуњен.

Министарство одбране Републике Србије/Војска Србије

По завршетку првог модула њих очекује специјалистичка обука у оквиру свог рода или службе у трајању од 12 недеља, а потом и завршни део усавршавања – тронедељно стажирање у јединицама Војске Србије.

Министарство одбране Републике Србије/Војска Србија

Основни курс за подофицире траје шест месеци, а похађају га одабрани војници који су претходно завршили Лидерски курс и који су радом и резултатима на војничким дужностима у својим јединицама заслужили прилику да постану подофицири Војске Србије. По завршетку овог усавршавања они ће бити унапређени у чин водника и распоређени на одговарајуће подофицирске дужности у Војсци Србије.