ДВА УСЛОВА ЗА ОКОНЧАЊЕ РАТА У УКРАЈИНИ ПО ВЛАДИМИРУ ПУТИНУ: СМЕСТА НАПУСТИТИ 4 ОБЛАСТИ И ОДУСТАТИ ОД НАТО ПАКТА!

ТВ Фронт/РИА

Руски председник Владимир Путин огласио се поводом услова како окончати рат у Украјини.
За почетак преговора Украјина мора да повуче своје трупе са читаве територије нових региона Русије – ЛНР, ДНР, Херсонске, Запорошке области“, рекао је председник Владимир Путин на састанку са руководством Министарства спољних послова.

Чим Кијев изјави да је спреман за такву одлуку и почне право повлачење трупа из ових региона, а такође и званично обавести о одустајању од планова за улазак у НАТО, наша страна ће одмах, буквално истог минута, пратити „Понављам, урадићемо то одмах“, рекао је руски председник.

Путин је, истовремено, посебно скренуо пажњу на то да се Оружане снаге Украјине морају повући са читаве територије нових региона „у административним границама које су постојале у време њиховог уласка у Украјину“.Путин је такође указао да је Москви за мирно решење потребан неутралан, вансврсни, безнуклеарни статус Украјине, њена демилитаризација и денацификација. Он је нагласио да је то принципијелан став Русије, са којим су се, штавише, „сви генерално сложили током преговора у Истанбулу 2022. године“.

5 коментара на “ДВА УСЛОВА ЗА ОКОНЧАЊЕ РАТА У УКРАЈИНИ ПО ВЛАДИМИРУ ПУТИНУ: СМЕСТА НАПУСТИТИ 4 ОБЛАСТИ И ОДУСТАТИ ОД НАТО ПАКТА!

 1. Rusi ,po običaju veoma naivni i lakoverni,neshvataju da zapad ide do kraja,ali videćemo dali će ponovo morati da plate tako veliku cenu iz drugog rata,,nadamo se da neće….ali…

  1. Ово ће се памтити – 14. јуна 2024. Украјини је понуђено да задржи Николајев, Одесу, Дњепропетровск и Харков под условима демилитаризације и денацификације преостале територије.

   Следеће године – можда 2 године (још један предлог Украјини) у ово време ће имати прилику да се помире са чињеницом да ће Кијев бити украјински, а за пар година – око 3 године (још један предлог Украјини) они моћи ће да одлучи да само Лавов остане украјински град.

   Сигуран сам да би грађани Украјине прихватили овај 1. предлог, али о томе не одлучују они, већ нацистички режим Украјине и њихови господари на Западу.

 2. Da ste ukrajinci, da li bi ste pristali?
  Kao kada bi od Srbije tražili, kao što traže, da predaju KIM…NATO će, na Putinovu žalost, a posebno Medvedeva, biti još bliže Rusiji … naravno, svi rizikuju..polako se približava 1000 dana rata.
  Velikih ruskih pobeda nema, 20% teritorije Ukrajine poseduju, ali sve su češće ciljevi pogođeni u dubini ruske teritorije. Rusi su izgubili više vojnika nego u Afganistanu za 10 godina, ukrajinci su izgubili 5 puta više vojnika i obzirom kakvi su, boriće se i dalje.

  1. Naravno DA

   Ko ne vidi progresiju u ruskim zahtevima u proteklih 10 godina ili je slep ili je zlonameran.

   Zahtevi:

   – prvo smo imali autonomiju Donbasa (Krim je već bio defakto u Rusiji) – Minski dogovori;
   – Zatim mart 2022. imamo zahtev za priznanje LNR i DNR kao nezavisnih država i Krima u sastavu Rusije;
   – Sada imamo zahtev za priznanje Krima, LNR, DNR, Hersonske i Zaporožske oblasti u sastavu Rusije.

   Sve ove zahteve su pratili različiti dodatni zahtevi u vidu vojne neutralnosti Ukrajine, povlačenja vojske sa određenih linija, smanjenja vojnog sastava Ukrajine itd.

   Dakle očigledan je proces – izvolite našu ponudu, ako nećete, postupićemo tako da će sledeća ponuda biti gora po vas. Već tri puta se to desilo. I sva tri puta je čvrsto utemeljeno u pravnim aktima Ruske federacije. I tu se da primetiti progresija. Ovaj poslednji zahtev je utemeljen u ustavu RF, dok su prethodni bili utemeljeni u drugim pravnim aktima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *