ДВА АМЕРИЧКА И ЈЕДАН НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ЗАЈЕДНО СА ХРИСТО ГРОЗЕВИМ ТВРДЕ: ИЗА ХАВАНСКОГ СИНДРОМА СТОЈИ РУСКИ ГРУ!

Editorial credit: sergemi / Shutterstock.com

Русија можда стоји иза напада „Хаванским синдром“ на америчке званичнике, је закључак тврдње 60 Minutes, Der Spiegel и The Insider.

Ова три медија наводе да „Хавански синдром“ највероватније потиче од употребе оружја усмерене енергије којим располаже Јединица 29155 руског ГРУ-а, наводе ова три медија у свом великом истраживању.

Како се наводи у питању је петогодишња истрага мистериозног напада на припаднике америчке националне безбедности међу којима има особља беле куће, официра ЦИА, агената ФБИ, високих официра америчке војске и чланова њихових породица.

Kako наводи cbs news доноси приче жртава „Хаванског синдорма“ који су фрустирани јер америчка влада сумња у њихове приче

Чак две жртве „Хаванског синдорма“ агенткиња ФБИ и бивша саветница Мајка Пенса наводе исте симптоме јак звук у ушима и неподношљиви бол због кога су се онесвестиле и пале.

Исте симптоме навео је службеник америчке амбасаде у Хавани који је 2016. био жртва, због чега је пензионисан. Он тврди да има последице јер не види на једно око и има проблем са равнотежом.

Велику медицинску студију за владу водио је др Давид Релман са Универзитета Станфорд. У извештају за 2022. рекао је…

„Оно што смо открили је да сматрамо јасним доказима о повреди слушног и вестибуларног система мозга. Све почиње од унутрашњег уха где људи перципирају звук и чују равнотежу, а затим те перцепције преводе у електричне сигнале мозга“.

Његова студија је открила да се ради о „усмереном импулсу (радио фреквенцији)

„На пример, фокусирани сноп микроталасних зрака или акустичног ултразвука. Више од 100 званичника или чланова породице има необјашњиве, исте симптоме“, додаје Др Давид Релман .

Cbs news да је полиција на Флориди после краће јурњаве зауставили после полицијске потере у близини Ки Веста аутомобил марке Мустанг и ухапсила возача који је имао руски пасош и имао код себе специјални уређај налик воки-токију који је могао да прише електронске податке. На његовом рачуну нађено је 75.000 долара. Возач је био Виталиј Коваљов, из Санкт Петербурга.

Њега као шпијуна идентификовао је Христо Грозев кога Cbs news описује као новинара који разоткрива руску заверу. Он је 2020. открио имена руских тајних агената који су отровали Алексеја Наваљног.

Грозев за Коваљова каже следеће:

„Студирао је на војном институту. Студирао је радио електронику са посебним фокусом на употребу микроелектронике у војсци. Имао је сво технолошко знање које би било потребно да би неко помогао у операцији која захтева високу технологију. Али онда одједном, након две године рада у војном институту, он се напушта и одлучује да постане кувар. Коваљов је емигрирао у САД и радио је као кувар у Њујорку и Вашингтону, чак се појављивао крајње лево, у ТВ сегменту кувања. Али Коваљов је заправо био руски војни инжењер електротехнике са строго поверљивим безбедносним дозволама“.

Виталиј Коваљов је одслужио своју казну и 2022. се вратио у Русију – игноришући америчка упозорења да је у опасности јер је провео толико времена са ФБИ. Христо Грозев је пронашао умрлицу од прошле 2023. године, у којој се каже да је Коваљов погинуо на фронту у Украјини.

Више од 100 Американаца има симптоме за које научници кажу да би могли бити узроковани снопом микроталасних зрака или акустичним ултразвуком. Пентагон је покренуо истрагу коју води недавно пензионисани потпуковник војске Грег Едгреен никада до сада није говорио јавно.

Грег Едгреен је водио истрагу за Одбрамбену обавештајну агенцију. Он није желео да разговара о поверљивим информацијама, али је описао рад свог тима од 2021. до 2023. године.

„Прикупљали смо велику количину података, у распону од електорнских информација до обавештајног рада , извештавања. Било шта у вези са интернетом, путним досијеима, финансијским записима, нажалост, не могу да улазим у детаље, на основу класификације. Али могу вам рећи да сам у врло раној фази почео да се фокусирам на Москву.

Једна од ствари које сам почео да приметим је калибар нашег официра који је био погођен. Ово се није дешавало нашим најгорим или нашим официрима средњег ранга. Ово се дешавало са наших најбољих 5%, 10% службених официра широм Одбрамбене обавештајне агенције. И доследно је постојао рукопис Русије. Постојао је неки угао где су радили против Русије, фокусирали се на Русију и радили изузетно добро. Утицај је био да су обавештајци и наше дипломате који раде у иностранству уклоњени са својих позиција са трауматским повредама мозга.“

Проблем се први пут појавио у јавности 2016. пише Cbs news. Амерички званичници су пријавили да су повређени на Куби, а инциденти су постали познати као Хавански синдром. Али сазнали смо да је почело две године раније када су најмање четири Американца пријавила симптоме у Франкфурту у Немачкој.

Постоје и докази о томе шта би могли бити осветнички напади. На пример, 2014. године три официра ЦИА су била стационирана у Украјини, Касније су ти официри ЦИА-е отишли на друге задатке и пријавили да су погођени, један у Узбекистану, један у Вијетнаму, а породица трећег официра је погођена у Лондону.

Христо Грозев верује да зна ко је умешан. Грозев је 2018. године први открио постојање строго тајне руске обавештајне јединице која носи број 29155.

„То су људи који су обучени да буду свестрани атентатори и саботажери. Они су обучени у контранадзору, обучени су за експлозиве, обучени су да користе отров и технолошку опрему да стварно нанесу бол или штету циљевима. И када сам то видео, буквално су ми биле сузе на очима, јер је говорило шта су радили да је ова јединица била ангажована негде, некако, на емпиријским тестовима јединице усмерене енергије.