АМЕРИЧКИ НОСАЧ АВИОНА CVN 68 NIMITZ ЗАВРШАВА ПЛАНИРАНУ ВЕЖБУ ДОСТУПНОСТИ

Носач авиона CVN 68 Nimitz завршио је своју прву постпланирану вежбу повећане доступности док је био у пловидби на Пацифику 27. септембра, чинећи још један корак ка повратку у стање спремно за распоређивање, потврдила је америчка морнарица (USN) у саопштењу 15. октобра.

Вежба је завршена тако што су Нимицови официри и посада решили проблем коначне евалуације (FEP), процену команде прилагођену јединственом Нимивцовом портфељу обуке и очекивањима о предстојећем распоређивању брода, приметили су званичници РМ САД.

Нимиц сада улази у фазу пре распоређивања, која се фокусира на припрему брода за вежбу композитне јединице за обуку (COMPTUEX) и евентуално распоређивање, рекли су званичници морнарице.

Нимиц је завршио своју планирану инкременталну доступност (PIA) 22. јуна 2024. године, окончавши скоро седмомесечни период одржавања који је почео у јануару.

Морнарица продужава радни век носача како би надокнадила кашњења у изградњи носача класе Gerald Ford, који би требало да замене старе бродове класе Нимиц.

Америчка морнарица наставља са финансирањем носача авиона класе Форд, али су указано на пропусте у програму.

Првобитно је планирано да се Нимиц повуче 2025. године. Сада је морнарица заказала повлачење брода за мај 2026. године.

2 коментара на “АМЕРИЧКИ НОСАЧ АВИОНА CVN 68 NIMITZ ЗАВРШАВА ПЛАНИРАНУ ВЕЖБУ ДОСТУПНОСТИ

  1. Јеб’0 вас и чланак и инкрементална доступност! За кога је ово писано? Шта је овде речено? Ало, бре, рођаче, пиши српски да те цео свет разуме, немој да се правиш мЛого паметан!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *