ЈУЖНА КОРЕЈА ТЕСТИРАЛА НЕМАЧИ TAURUS ЛАНСИРАН СА F-15К: НАПЕТО НА ПОЛУОСТРВУ

Током вежбе, ракета Taurus лансирана је са авиона F-15K, прешавши више од 400 километара до свог циља. Видео материјал који је објавило Министарство одбране Јужне Кореје документовао је цео процес, укључујући интеграцију пројектила на авион и његово лансирање. Поред ових тестова, авијација Јужне Кореје је такође увежбавала сценарије за пресретање потенцијално непријатељских крстарећих ракета, користећи авионе F-15K и F-35A Lightning II.

Пројектил Taurus показао је способност идентификације и праћења непријатељских крстарећих ракета које се крећу великом брзином и на малим висинама. Авион E-737, који служи за рано упозоравање и контролу, играо је кључну улогу у преносу информација у реалном времену.

Ове вежбе уследиле су након низа провокација и са једне и са друге стране. Данас је такође дошло до размене оштрих речи између лидера браће подељене 38. паралелом.

Пројектил Taurus KEPD-350, развијен од стране немачке MBDA у сарадњи са Saab Bofors Dynamics, дизајниран је за дубоке ударе. Са дометом већим од 500 километара, омогућава уништење утврђених циљева са сигурне удаљености.

Опремљен напредним системима навођења, укључујући GPS и инерцијалну навигацију (INS), Taurus KEPD-350 одржава високу прецизност, чак и у окружењима где GPS није доступан. Са тежином од 1.400 kg и дужином од 5,1 метра, може се користити на различитим платформама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *