РАТНО ВАЗДУХОПЛОВСТВА САД ПЛАНИРА ДА ПРЕИСПИТА ОБУКУ УКРАЈИНСКИХ ПИЛОТА НА ЛОВЦИМА F-16

Због губитка једног од F-16 испоручених Украјини, америчка команда намерава да преиспита процедуру за обуку украјинских пилота на америчким ловцима.

Ово је изјавио командант Ратног ваздухопловства САД у Европи и Африци генерал Џејмс Хекер. Према његовим речима, САД су понудиле своју помоћ у истрази инцидента, али је непознато да ли ће је Кијев искористити.

Како је објаснио генерал, САД су стално критиковане због тога што обука пилота Оружаних снага Украјине одузима превише времена. Али Пентагон је такође одговоран за обуку летачких посада својих других савезника и не може се фокусирати само на Украјину.

“Један број украјинских пилота деценијама је летео тактиком у источном стилу, летећи на МиГ-29 или Су-24. С тим у вези, прелазак на образовање западног стила се не дешава преко ноћи. Веома је тешко да се ослободите припреме која вам лежи у позадини, због чега је потребно време”, наводи генерал.

Према његовим речима, проблеми се јављају и са помоћним особљем: Украјинци, када су обучени, „веома брзо схвате суштину“, али се пркосно понашају према својим искусним америчким менторима.

Потпуно нова особа на обуци могла би да приђе техничару авиона са 20 година искуства и каже: „Знате шта, постоји бољи начин да се ово уради. Али они [Украјинци] очигледно немају тај ниво искуства [да дају своје предлоге]”.

С обзиром на губитак F-16 и његовог пилота у Украјини, америчко ваздухопловство намерава да преиспита програм обуке пилота украјинског ваздухопловства и у Данској и у Сједињеним Државама. Као што се може схватити из генералових изјава, приоритет ће имати обука пилота „од нуле“, односно оних који немају искуства у пилотирању совјетских ловаца.

3 коментара на “РАТНО ВАЗДУХОПЛОВСТВА САД ПЛАНИРА ДА ПРЕИСПИТА ОБУКУ УКРАЈИНСКИХ ПИЛОТА НА ЛОВЦИМА F-16

  1. Spored nezvaničnih izvora, juče su izgubili trećeg F-16.
    Tako je sve počelo i sa Patriot sistemima. Niko nije verovao da su uništavani samo zbog činjenice da nije postojao video, pa se je na kraju ispostavilo da su ih Rusi zaista uništavali. Molio bih da proverite ovu informaciju i napišete nešto više ako je tačno.

    https://youtu.be/MNNDknAWrLU?si=UlHrZv4F3iF_n215
    Ovaj kanal jeste pro-ruski, međutim do sada sve što je objavljeno, više manje je tačno.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *