РУСКИ ИЗВОРИ ПОТВРЂУЈУ УКРАЈИНСКИ НОЋНИ НАПАД РАКЕТАМА ATACMS НА КРИМ

Украјинска војска је поново напала Крим, погодивши полуострво гађајучи полуострво ракетама ATACMS, у нападу је коришћено најмање 12 оперативно-тактичких пројектила. Ово је пренео ТГ канал „Рибар“.

Према извештајима, у ноћи са недеље на понедељак, око поноћи, украјинске оружане снаге лансирале су најмање 12 пројектила ATACMS широм полуострва. Лансирање је обављено из региона Николаев. Мета удара била је близина Черноморског, Јевпаторије и Џанкоја. Мештани потврђују ноћне експлозија и дејство противваздушне одбране.

Министарство одбране Русије не даје информације о одбијању напада није познато који су циљеви нападнути. Међутим, како пише Рибар, велика је вероватноћа да је Кијев погодио положаје 31. дивизије РВ и ПВО. Руски извори не пријављују никакве поготке, а кримске власти такође ћуте. Ноћу није било пожара. Украјинске информативне станице тврде да су ракете наводно погодиле неколико система С-300 и С-400, али не дају никакве доказе за то.

Ипак, нове нападе украјинских оружаних снага треба очекивати уочи 12. јуна, када ће се славити Дан Русије, украјинска војска ће свакако покушати да поквари овај празник. Могућ је комбиновани удар дронова, пројектила и чамаца без посаде.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *