АМЕРИЧКО ВАЗДУХОПЛОВСТВО ИЗВЕЛО СЕРИЈУ УДАРА ПО ИРАНСКИМ ГРУПАМА У ИРАКУ

Амерички авиони извели су серију напада на групе које подржава Иран, а које се налазе у Ираку. Ово је саопштила Централна команда америчке војске.

Према новинској агенцији Reuters, ови удари су били директан одговор на раније нападе Ирана и група које подржава Техеран на америчке снаге у региону.

Према званичној верзији коју је изнео Пентагон, дан раније су проиранске милиције у Ираку први пут употребиле балистичке ракете кратког домета за напад на америчку базу Ајн ал-Асад, што је изазвало узвратне ударе америчких авиона.

Мете ваздушних удара америчке војске у Ираку били су оперативни центри и контролни центри милиције Катаб Хезболах. Пријављено је да је најмање шест чланова групе погинуло.

Раније су снаге радикалне шиитске групе „Исламски отпор Ирака“ пуцале на америчку војну базу у Тел Бејдару на североистоку Сирије. Напад је изведен као одговор на израелске ратне злочине почињене уз подршку САД над цивилима у Појасу Газе.

Према подацима америчке војске, од 17. октобра ове године, америчке снаге у Ираку и Сирији нападнуте су 66 пута, са више од 60 жртава. Напади су изведени првенствено помоћу дронова и пројектила кратког домета. Њихове мете биле су америчке војне базе у Ираку и Сирији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *