САД И РУСИЈА НАСТАВЉАЈУ САРАДЊУ КАКО БИ ИЗБЕГЛИ НЕСПОРАЗУМЕ

После избијања рата у Украјини, руско-амерички односи су постали изузетно напети. И то после вишегодишње сарадње у борби против тероризма и других претњи. Међутим, и поред свега што се дешава, упућени су приметили да одређени контакти између Вашингтона и Москве остају.

Очигледно је да током последњих дешавања на Блиском истоку постоје нејавне консултације између земаља. Исте претпоставке потврдила је и америчка амбасадорка у Русији Лин Трејси. Амбасадорка је рекла да Сједињене Државе и Руска Федерација остају у контакту током ових „веома озбиљних и напетих времена“.

“Веома смо се трудили, не само у амбасади већ и у Вашингтону, да будемо сигурни да имамо канале комуникације са руском владом. На тај начин избегавамо неспоразуме и погрешне процене”, навела је Трејси.

Дипломата је напоменула да у данашњим тешким временима Сједињене Државе покушавају да „слушају шта се дешава у Русији“ и позивају Русију да „слуша“ и друге.

Подсетимо, Лин Трејси је Конгрес одобрио за место амбасадора у Русији у децембру прошле године. И пре тога се залагала за пооштравање антируских санкција.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *