САД ПОМЕРАЈУ ИСПОРУКУ ТЕНКОВА АБРАМС ЗА НЕКОЛИКО НЕДЕЉА

Украјински војници који су обучени за управљање америчким тенковима М1 Абрамс и даље остају у Немачкој.

Сједињене Државе су одлучиле да наставе са обуком украјинских посада за америчке тенкове М1 Абрамс, упркос чињеници да је њихова обука завршена у августу. Ово је рекао Мартин О’Донел, портпарол команде америчке војске за Европу и Африку.

Украјински војници који су обучени за управљање америчким тенковима М1 Абрамс и даље остају у Немачкој, где су војни инструктори поново преузели контролу над њима. Према Пентагону, обука је продужена „још неколико недеља“ како би се „побољшале вештине“ управљања и одржавања тенкова.

Према речима Мартина О’Донела, припрема ће трајати док се не заврши припрема америчких тенкова Абрамс намењених Украјини. У септембру неће бити испоруке првих десет тенкова, САД су одлучиле да одложе пребацивање истих после уништења британског Челенџера 2 у правцу Запорожја. За сада говоримо о “неколико недеља”. Све ово се представља као независна одлука Кијева.

“На захтев Украјине, војници који су обучавани, и даље ће усавршавати своје вештине у управљању и одржавању Абрамсима, све док 31 тенк које су Сједињене Државе обећале не буде припремљен и спреман за испоруку Украјини, на јесен ове године”, наводи портпарол.

Кијев је требао да прими првих десет тенкова средином септембра, али сада можемо са сигурношћу да кажемо да они дефинитивно неће стићи до Украјине пре јесени, што значи да неће учествовати у неуспешној противофанзиви. А онда ће Американци смислити нешто друго.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *