Војска Србије поставила понтонски мост до плаже Лидо ФОТО

Фото: Војска Србије

Припадници понтонирских јединица Војске Србије завршили су постављање понтонског моста преко Дунава, од Земунског кеја до Великог ратног острва, који ће омогућити грађанима Београда да и ово лето проведу на дунавској плажи Лидо.

Фото: Војска СрбијеПонтонски  мост је носивости 20 тона, дужине 355 метара и моћи ће да га користе пешаци и возила укупне масе до 20 тона. Током превожења елемената моста реком и његовог постављања увежбаване су радње и поступци у реализацији наменских задатака понтонирских јединица, чиме је додатно унапређена њихова оспособљеност.

Мост је данас предат на употребу туристичкој организацији Градске општине Земун, а за време експлоатације о његовој сигурности и одржавању стараће се понтонири Речне флотиле који су успоставили мостовно место прелаза.

Фото: Војска СрбијеПрипадници Војске Србије, на велико задовољство грађана Београда, годинама уназад премошћавају Дунав од земунске обале до Великог ратног острва, а понтонски мост ће и ове године бити у функцији до краја августа, када следи његово расклапање и превожење у матични гарнизон.