TV KANAL NOW 14: “АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ ПРОДАТО ЕГИПТУ, ЗАВРШИЛО ЈЕ У РУКАМА ХАМАСА”

Израел је заправо оптужио Египат да испоручује оружје палестинској групи Хамас. Израелски ТВ канал Now 14 навео је да је израелска војска наводно у Појасу Газе пронашао оружје америчке производње, које је некада продато Египту.

Осим тога, један израелски телевизијски канал јавља да је слично оружје пронађено на израелској територији током напада Хамаса 7. октобра. Истина, нејасно је зашто су о томе ћутали толико месеци.

Што се тиче оружја пронађеног у Појасу Газе, према Нов 14, заробиле су га израелске снаге у кампу Џабалија на северу енклаве.

Треба подсетити да Израел, који већ има моћну војску са тенковима, авионима и бродовима, наставља да добија значајне војне залихе из Сједињених Држава. Истовремено, палестински милитанти су наоружани практично само малокалибарским оружјем и бацачима граната.

Према експертима, Израел је дошао до закључка да је оружје пронађено код Хамаса египатског порекла због чињенице да америчко оружје не користе Иран, Сирија или Северна Кореја, које подржавају групу. Његов једини извор може бити само Египат, верују у Тел Авиву.

0 коментара на “TV KANAL NOW 14: “АМЕРИЧКО ОРУЖЈЕ ПРОДАТО ЕГИПТУ, ЗАВРШИЛО ЈЕ У РУКАМА ХАМАСА”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *