СУСРЕТ РУСКИХ СУ 27 СА БРИТАНСКИМ ИЗВИЂАЧЕМ И ДВА ЈУРОФАЈТЕРА НАД ЦРНИМ МОРЕМ! ВИДЕО

Две руска ловца СУ-27 пресрела су данас RC-135W РАФ (Краљевскоф ратног ваздухопловства) који се налазио у извиђачкој мисији изнад Црног мора у пратњи два ловачка авиона Јурофајтер Тајфун 2000, саопштио је Центар за контролу националне одбране Русије.

„Руска средства контроле ваздушног простора над водама Црног мора су 26. јуна 2023. године открила три ваздушна циља која се приближавају државној граници Руске Федерације. За идентификацију ваздушних циљева и спречавање нарушавања државне границе Руске Федерације, пар Су- 27 ловаца из дежурних снага ПВО“, наводи се у саопштењу.

Foto: Mod.ru

Центар за контролу националне одбране Русије напоменуо је да су посаде руских ловаца идентификовале ваздушне мете као авион за електронско обавештајне намене и електронску борбу RC-135W и два вишенаменска ловца британског ратног ваздухопловства Тајфун.

“Како су се руски ловци приближавали, страни војни авиони су се окренули од државне границе Руске Федерације. Руски авиони су се безбедно вратили на аеродром свог базирања. Није дозвољено кршење државне границе Руске Федерације”, додаје овај центар у свом саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *