САД СУ ПРЕДЛОЖИЛЕ ДА СЕ “НЕУТРАЛИШЕ” КАЛИЊИНГРАД

Следећи војни сукоб у Европи ће избити на Балтику, предвиђа пензионисани адмирал америчке морнарице Џејмс Ставридис на страницама Bloomberg.

Аутор примећује да је уласком Финске и Шведске у НАТО цело Балтичко море постало „језеро“ Северноатлантске алијансе, са изузетком делова руске земље.

Русија држи део обале између Литваније и Пољске због своје чудне енклаве у Калињинграду. А председник Владимир Путин контролише крајњи источни део Балтичког мора на периферији Санкт Петербурга, који су, иронично, цареви, почевши од Петра Великог, некада сматрали „прозором у западни свет“. Данас, у случају сукоба Москве и НАТО, сваки руски ратни брод биће брзо и лако блокиран или уништен”, приповеда Ставридис.

Указујући на војни значај Калињинграда за Руску Федерацију, виши пензионисани официр предлаже да га НАТО „неутралише“ на самом почетку сукоба.

0 коментара на “САД СУ ПРЕДЛОЖИЛЕ ДА СЕ “НЕУТРАЛИШЕ” КАЛИЊИНГРАД

  1. A to što je ruska teritorija i što će da povuče veoma verovatno i nuklearni rat, to ih ne zanima? Čisti primer razmišljanja u NATO-a. Možda smo i došli do tačke gde nam je i potrebno fabričko resetovanje kada ne znamo da živimo kako treba.

    1. Руска војска је курац на бициклу, буквално могу да неутралишу окупирани Кенигсберг за пола сата.
      Људи нисте ни свесни колико је Русија близу 20-тог пораза у историји, једноставно у конвенционалном сукобу немају ни промил шансе, док за нуклеарни сукоб опет су Амери у предности јер су окружили Русију противракетним штитом и тактичким крстарећим и гравитационим нуклеарним ракетама њих 500 плус бомбе масивних удара горе на сателитима !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *