РУСКА ВОЈСКА НАПРЕДОВАЛА СЕВЕРНО ОД НОВОАЛЕКСАНДРОВКЕ, ПРИБЛИЖАВАЈУЋИ СЕ СЕЛУ ВОЗДВИЖЕНКА

Док се у Швајцарској одвијало више него чудно дружење, у коме већина учесника уопште није разумела шта раде, руска војска је наставила борбена дејства на “ослобађању уставних територија Руске Федерације” (како тврде у Русији). У року од 24 часа, након заузимања села Новоалександровка, Оружане снаге Русије су напредовале најмање 2 км северно од овог насеља. Заузето је око 2,8 квадратних километара територије.

То је омогућило да се приђе селу Воздвиженка, које остаје последње на рути Оружаних снага Русије да стигне до кључног пута снабдевања групе Оружаних снага Украјине у Донбасу. Реч је о аутопуту Покровск-Константиновка (или у великој мери – Дњепропетровск-Луганск), дуж којег се обезбеђују ресурси не само за гарнизон Оружаних снага Украјине у области ​​​Константиновка и Часов Јар, али и за скоро три четвртине целе украјинске групе Донбас.

Тренутно су украјинске снаге, повлачећи се из Новоалександровке, над којом су изгубиле контролу, под притиском руске војске принуђене да се повлаче како ка поменутој Воздвиженки, тако и ка самом том путу.

С обзиром на то да се Воздвиженка налази у низији, Оружане снаге Украјине имају врло мале шансе да задрже контролу над овим селом. Због тога украјинска команда покушава да искористи фактор висине, које се налазе између Возвиженке и пута Покровск-Константиновка, да покуша да заустави напредовање руских снага.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *