РУШЕЊЕ БРАНЕ У НОВОЈ КАХОВКИ: Како се урушио објекат који је требало да издржи нуклеарни удар! Ко је имао користи од водене катаклизме?!

ТВ Фронт/Бошко Јовановић

У украјини ратује украјински против руског мозга. Украјинци раде све погрешено. Ако хоћеш да рушиш брану, онда је руши на територији Русије. Ако хоћеш брану да рушиш на линији фронта, онда прво склони своје трупе, па онда руши.

Руски мозак, функционише по једној руској пословици: “Прво себи направимо проблем, па га онда решавамо”. Руси прво себи направе проблем, па ће да га решавају. Тако ће бити и за ово.

Зашто је срушена брана?

Брана је срушена из врло простог разлога, јер Украјинци имају трип да гађају било шта са 5-6 граната, али сваки дан. Значи, тако гађају много циљева? То сам Бог зна. Они су месецима гађали брану, јер су веровали да неће да попусти. Она је требала да издржи нуклеарну експлозију, јер се тако пројектовало непосредно после смрти Стаљина. То је требало да буде жестока градња. И стварно брана на Дњепру код Херсона је била урађена темељно и снажно.

Украјинци су гађали, гађали је месецима и месецима и брана се сама од себе почела да се руши. Она се није срушила одједном. Имате пример кад су Енглези, о томе имате снимљен филм 1943. направили бомбу, у облику лопте која одскаче од површине воде и та бомба кориштена је за напад на бране у индустријској области Немачке.

Али ова брана у Новој Каховки се рушила постепено. Прво се одвалио врх, слој по слој. Није брана пукла у једном тренутку или напукла, него слој по слој. Украјинци ово нису очекивали јер је то изазвало бежанију њихових трупа.

Зашто су то они радили?

Они су хтели да Руси на тај простор дотерају гомилу ПВО система ту и да они тако прилепе руске трупе за себе.

Исти случај је са Запорошком нуклеарном електраном. Украјинци је исто гађају са неким гранатама. Они знају да постоје три слоја заштите, како да кажем, ништа неће да буде него да Руси довуку системе ТОР, Панцир, БУК, Стрела 10М да ставе гомилу тога ту , да би на Донбасу имали мало ПВО система. Логика је глупа са војничке тачке гледишта. Али, шта је ту је.

Украјинци су имали велике штете од рушења бране. То је изазвало панику код њихових трупа. Што се Руса тиче, Крим остао без воде, то њима у интересу није било. Ниједна страна није срушила брану, јер је требала и Украјинцима и Русима, али до тога је дошло из лоше тактике Украјинаца и немарности Руса.

Руси нису имали потребе да диверзију на брани, они могли су да пусте сву воду из акумулације и то би било исто да брана остане, јер ниво воде у акумулацији је био повишен и било је довољно да се испусти вода, а не диже у ваздух, али ми живимо у ери где војни новинар не зна ништа о стратегији, тактици.

Тако да је ово кратка лекција о рушењу бране у Новој Каховки на Дњепру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *