РЕЗЕРВИСТИ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ ПОЗВАНИ НА ВОЈНУ ВЕЖБУ: Обвезници из ових градова Србије обавезни су да се одазову

Министарство одбране Републике Србије, објавило је распоред о позивању грађана Србије, који се налазе у саставу резервног састава, ради саопштавања војног распореда и учешћа на војним вежбама на територији надлежности Управе за обрану.

Крајем маја и почетком јуна 2023. године, одржане су једнодневне и вишедневне војне вежбе, неке су у току а неке ће тек да се одрже.

Центар Министарства одбране (МО) за локалну самоуправу Нови Београд, Нови Сад, Суботица, Кикинда, Панчево, Зрењанин, Сомбор, Шабац, Пожаревац, Смедерево, Краљево, Нови Пазар, Сремска Митровица, Ниш, Прокупље, Крушевац, Зајечар, Бор и Лесковац обавља вишедневну војну вежбу до 19. јуна, Центар МО за локалну самоуправу Ваљево и Шабац до петка 16. јуна, Центар МО за локалну самоуправу Суботица, Сомбор, Зајечар, Крушевац и Бор до 23. јуна, Центар МО за локалну самоуправу Ниш до 26. јуна, док Центар МО за локалну самоуправу Панчево завршава у четвртак 15. јун.

Фото: Војска Србије

Једнодневна војна вежба још очекује само резервисте који припадају Центрима МО за локалну самоуправу Нови Сад, Зрењанин, Кикинда и Панчево и то 24. јуна 2023. године.

Остало је да се изврши саопштавање распореда за Центре МО за локалну самоуправу Вождовац и Ваљево 15. јуна, 16. јуна и 19. јуна, Центар МО за локалну самоуправу Вождовац 20. јуна и Центар МО за локалну самоуправу Чукарица 22. јуна 2023. године.

Фото: Војска Србије

Како се наводи на сајту Министарства одбране распоређивање у резервном саставу врши се у ратне команде, јединице и установе Војске Србије, војне јединице и војне установе Министарства одбране, Министарство унутрашњих послова, јединице и органе цивилне заштите, органе, јединице и службе осматрања, обавештавања и узбуњивања и државне органе, привредна друштва, друга правна лица и код предузетника који производе предмете, односно врше услуге од посебног значаја за одбрану земље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *