ПОЧИЊЕ НАЈВЕЋА НАТО ВАЗДУХОПЛОВНА ВОЈНА ВЕЖБА У ЕВРОПИ ПОСЛЕ ХЛАДНОГ РАТА “AIR DEFENDER 23” ВИДЕО

Почела је највећа ваздухопловна војна вежба од завршетка Хладног рата “Air Defender 23”.

Од 12. до 23. јуна на територији Немачке у војној вежби учествоваће 10.000 војника из 25 земаља чланица НАТО и партнера.

У вежби “Air Defender 23” учествују следеће нације: Белгија, Бугарска, Хрватска, Чешка Република, Данска, Естонија, Финска, Француска, Немачка, Грчка, Мађарска, Италија, Јапан, Летонија, Литванија, Холандија, Норвешка, Пољска, Румунија, Словенија, Шпанија, Шведска , Турска, Велика Британија, Сједињене Америчке Државе

У војној вежби учествује 250 авиона од којих је 190 борбених који ће летети на територији Европе.

Фото: www.bundeswehr.de

Ваздухопловна база Вунсторф у Немачкој је средишњи део вежбе. Осим Вунстрофа војна вежба одржаће се и на следећим локацијама: Јагел/Хохн у Шлезвиг-Холштајну Вунсторф у Доњој Саксонији Лехфелд у Баварској Спангдалем у Рајни-Палатинат Волкел у Холандији Часлав у Чешкој

Три главна чворишта током “Air Defender 23” су Шлезвиг-Холштајн/ и Лецхфелд. Вежбе ће се изводити углавном у три ваздушна простора изнад Немачке.

Области за вежбу изводе су у областима које је Ваздухопловство Немачке и НАТО чланица деценијама користило за рутинску обуку.

www.bundeswehr.de

Источни простор за вежбу биће привремено резервисан за војну употребу између 10 и 14 часова, а јужни између 13 и 17 часова, а северни простор за вежбање између 16 и 20 часова сваког радног дана. Тренажни летови се неће обављати ноћу или викендом.

Висине лета током “Air Defender 23” у три области крећу се од 2.500 до 15.000 метара. Танкирање горива ће се углавном одвијати на висинама од 3.000 до 10.000 метара.

У суботу је око 300 људи протестовало испред ваздушне базе против вежби НАТО-а. Демонстранти су тражили дипломатска решења уместо употребе оружја и позвали на прекид сукоба у Украјини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *