ОШТЕЋЕНИ ПАНЦИР С-1 ВОЈСКЕ СРБИЈЕ, ПОПРАВЉЕН У ВАЗДУХОПЛОВНОМ ЗАВОДУ МОМА СТАНОЈЛОВИЋ

Да се присетимо, дана 9. априла 2021. године код Остружничког моста дошло је до саобраћајне незгоде у којој је учествовало борбено возило Војске Србије упућено на извршење редовног задатка, саопштено у изјави за јавност Министарства одбране Републике Србије. У незгоди је лакше био повређен један припадник Војске Србије. На лице места изашли су надлежни органи ради увиђаја.

Задатак оправке оштећеног возила, дат је нашем Ваздухопловном заводу “Мома Станојловић”, не сумњајући у њихову способност да задатак изврше.

У „Моми” се ремонтују и одржавају авиони, хеликоптери и ПВО системи, али и средства за њихово опслуживање – разни агрегати, средства за пуњење кисеоником, азотом, компримованим ваздухом, специјални агрегати и уређаји… Наравно, посебна вредност је што имају и производњу резервних делова за средства која одржавају и за остала средства наоружања и војне опреме Војске Србије ван РВ и ПВО.

Издвајам излагање директора Завода, пуковника Славише Павловића, везано за оправку оштећеног Панцира:

“Истакао бих као занимљиво и нешто што нам се догодило у прошлој и почетком ове године, а то је оправка једног борбеног возила „панцир”. Био је то велики изазов за Завод јер се радило о заиста великом захвату. Ми радимо ремонт старијих ракетних система као што су „куб” и „нева”, али ово је за нас било нешто ново. Наравно, задатак смо реализовали заједно са стручњацима из 250. ракетне бригаде. Средство је довезено у “Мому”, урађена је детаљна дефектација, потребне оправке и возило и надградња доведени су у потпуности у пређашње стање. Инсистирали смо на томе да возило из „Моме” не сме да изађе ни са једном неисправношћу. И било је тако. Изашло је потпуно исправно, што се после и потврдило током гађања. Сви су били изненађени како је Завод успео све то да реши, без помоћи оригиналног иностраног произвођача”, истиче пуковник Павловић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *